Noma – en sammentrækning af ordene Nordisk Mad – er kåret som verdens bedste restaurant. Klik for at se hele billedet. Arkivpressefoto for Wonderful Copenhagen: Ditte Isager.

Noma og Geranium er verdens bedste restauranter

Københavnske Noma og Geranium er kåret som verdens nummer 1 og 2 i The World’s 50 Best Restaurants. ”Dansk gastronomi er en turistattraktion i sig selv,” siger HORESTA’s direktør.

Der er kun to danske restauranter på listen over verdens 50 bedste. Men det er fuldstændig ligegyldigt, når de indtager første- og andenpladsen, konstaterer HORESTA.

Tirsdag blev gastronomiens store gallafest, World’s 50 Best Restaurants, holdt i Belgien. Og her blev Noma endnu engang nr. 1, mens Geranium sikrede dansk gastronomi den store triumf med sin andenplads.

Både Noma og Geranium har som de eneste i Danmark tre Michelin-stjerner.

I en kommentar siger HORESTA’s konstituerede administrerende direktør, Pia Voss, til brancheforeningens nyhedsbrev: ”Dermed har dansk gastronomi for tredje gang på en måned vakt international genklang med anerkendelser og udmærkelser af et historisk omfang.

For få uger siden fik Danmark 38 Michelinstjerner fordelt på 27 restauranter. Derefter vandt Ronni Mortensen sølv ved Bocuse d’Or, og nu krones det hele med kåringen af to danske restauranter som verdens bedste. Dansk gastronomi har leveret ekstreme resultater internationalt over de seneste 20 år, men dette overgår alt,” siger Pia Voss.

Hun sender sine varmeste hilsner til de to teams på Noma og Geranium for den enorme indsats, de sammen med den øvrige danske topgastronomi leverer til gavn for dansk turisme.

”Gastronomien er blevet en dansk turistattraktion i sig selv. En reason-to-go. Det er altafgørende for hotel-, restaurant- og turisterhvervet, at vi formår at fastholde denne position,” siger Pia Voss.

World’s 50 Best Restaurants har også en The Extended List, der indeholder nr. 51-100 i verden. Også her er to københavnske restauranter rangeret: Alchemist blev nummer 58, og Amass som nummer 89.

Også jubel hos VisitDenmark
I en kommentar til første- og andenpladsen til Noma og Geranium, siger VisitDenmarks kommunikationschef, Anders Rosbo:

”Dansk gastronomi har et tårnhøjt niveau, og der er ingen tvivl om, at de to topplaceringer vil give genlyd blandt madentusiaster verden over og smitte af, så der kommer flere internationale gæster på de danske restauranter.

VisitDenmark bruger gastronomi som en vigtig del af fortællingen om Danmark. Nu bliver fortællingen endnu stærkere,” siger Anders Rosbo.

Også svensk restaurant blev verdens ti bedste – og to fra Peru
De øvrige på top 10-listen over verdens bedste restauranter blev, nævnt fra nummer ti og ned til nummer tre:

The Chairman i Hong Kong, Pujol i Mexico City, Odette i Singapore, Maido i Lima, Perus hovedstad, Frantzén i Stokholm, Disfrutar i Barcelona, Central i Lima og som nummer tre Asador Etxebarri i Atxondo i det nordlige Spanien.

Relaterede artikler:

Nu har tre danske hoteller fire Michelinstjerner

Michelinstjerner giver ikke store restaurantoverskud

HORESTA får flere medlemmer end man mister