Nordlys trækker turister nordpå

Naturfænomener er så fascinerende, at det i stigende grad får turister fra hele verden til at strømme til Norden med håb om et glimt af aurora borealis – som nordlys egentlig hedder.

Aurora borealis forekommer dagligt i Nordskandinavien, Island og Grønland, Alaska, det nordlige Canada og på Sibiriens nordkyst – især i timerne omkring midnat, skriver politiken.dk.

I Norge begyndte man at markedsføre nordlys i 2006. Siden da er antallet af turister i Nordnorge steget betydeligt. I 2006 talte turistorganisationen Innovasjon Norge 48.550 overnattende gæster, i 2016 var tallet 231.900.

Samme vækst oplever man i Nordsverige, i Lapland, hvor Abisko Fjällstation, der i 2015 blev kåret som verdens bedste sted for nordlysoplevelser af Lonely Planet, er det centrale sted for nordlysturisme. Her er lederen Helena Runeberg forbløffet over så hurtigt, udviklingen er gået: ”For år tilbage havde vi lukket mellem september og februar, men nu er det den mest indbringende periode hos os. Vi er fuldt booket i vintermånederne”.

Overnatningsantallet i svensk Lapland er siden 2010 steget med 28% til 3,5 millioner i 2015.

I finsk Lapland fortæller marketingchef på Finlands skisportsstedet Levi, Kristiina Kukkohovi, at de firmaer, der sælger nordlysoplevelser melder om stigninger på 15-20% i antal gæster de seneste år.

”Vores turoperatører fortæller, at de nu tilbyder kurser i, hvordan man tager billeder af nordlys. Og firmaer starter op alene for at tilbyde den mulighed”.

Også i Island trækker og nordlys som attraktion. Landet har haft en stigning i antal turister siden 2010, hvor godt 500.000 besøgte landet til 1,3 millioner i 2015. En rapport fra Islands Turistråd viser, at 20% af de besøgende kommer for at se nordlys.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.