Nordsjællandsk nationalpark godkendt

Nordsjaelland_mapDanmark får en ny nationalpark i Nordsjælland, Nationalpark Kongernes Nordsjælland. Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen har godkendt nationalparken, som bliver Danmarks femte.

Nationalparken forventes etableret i 2018 og vil dække over bl.a. Kronborg, Arresø og Tisvilde Hegn. Dertil kommer en række slotte, små bysamfund og sommerhusområder, skriver politiken.dk.

”Nationalparkerne er et godt initiativ, som fremmer, at vi bliver mere bevidste om de naturperler, vi har, og får besøgt dem. Nationalparker skal bygge på frivillighed og lokal opbakning, og den har Nordsjælland”, skriver Esben Lunde Larsen.

Nationalparken får et areal på 24.595 hektar svarende til 246 kvadratkilometer. Flere kommuner står bag arbejdet for at skabe en nationalpark sammen med en stribe organisationer.

”Nationalparken kombinerer friluftsliv og oplevelser med natur, arkitektur og kultur, så jeg er fuld af forhåbning om, at Danmarks femte nationalpark bliver et tilløbsstykke for turister fra både ind- og udland”, skriver folketingsmedlem Pia Adelsteen om beslutningen.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.