Nordsjællandsk nationalpark godkendt

Nordsjaelland_mapDanmark får en ny nationalpark i Nordsjælland, Nationalpark Kongernes Nordsjælland. Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen har godkendt nationalparken, som bliver Danmarks femte.

Nationalparken forventes etableret i 2018 og vil dække over bl.a. Kronborg, Arresø og Tisvilde Hegn. Dertil kommer en række slotte, små bysamfund og sommerhusområder, skriver politiken.dk.

”Nationalparkerne er et godt initiativ, som fremmer, at vi bliver mere bevidste om de naturperler, vi har, og får besøgt dem. Nationalparker skal bygge på frivillighed og lokal opbakning, og den har Nordsjælland”, skriver Esben Lunde Larsen.

Nationalparken får et areal på 24.595 hektar svarende til 246 kvadratkilometer. Flere kommuner står bag arbejdet for at skabe en nationalpark sammen med en stribe organisationer.

”Nationalparken kombinerer friluftsliv og oplevelser med natur, arkitektur og kultur, så jeg er fuld af forhåbning om, at Danmarks femte nationalpark bliver et tilløbsstykke for turister fra både ind- og udland”, skriver folketingsmedlem Pia Adelsteen om beslutningen.