Mødelokale på Marienlyst Strandhotel ved Helsingør – med Kronborg i baggrunden. Foto: Marienlyst Strandhotel.

Stadig flere møder i Nordsjælland

Regionen havde i årets første 8 måneder stigning i erhvervsrelaterede turismeovernatninger. Det tilskriver VisitNordsjælland mere kapacitet, bedre faciliteter og opbakning af det lokale mødenetværk.

Fra januar til august i år havde de fem VisitNordsjælland-kommuner 166.297 forretningsrelaterede overnatninger, en stigning på 23 procent, når tallene sammenlignes med samme periode sidste år.

Her var overnatningstallet på forretningsrelaterede overnatninger 134.893 i de første otte måneder og endte med i alt 216.148 for hele 2017.

”Følger vi den flotte kurve bliver 2018 det bedste mødeår siden VisitNordsjællands begyndelse. De fine tal skyldes blandt andet at hoteller som Hotel Bretagne i Hornbæk, Marienlyst Strandhotel ved Helsingør og Fredensborg Store Kro har fået mere kapacitet og dermed mulighed for at holde flere møder,” siger Berit Elmark, udviklingschef i VisitNordsjælland, i pressemeddelelse og tilføjer:

”Og så har mødenetværket Unikke Mødesteder i VisitNordsjælland-regi arbejdet på at markedsføre Kongernes Nordsjælland som en mødedestination. Konkurrenter arbejder nu på tværs af egne interesser og kommunegrænser.”

Flest danske mødeturister
”Siden vi renoverede hotellet og indviede vores spa i starten af året, har vi kunnet mærke stigende interesse fra ferie, spa – og mødegæster,” lyder det fra Charlotte Frederiksen, salg- og marketingchef på Marienlyst Strandhotel ved Helsingør. Hun fortsætter:

”Vores egne tal for mødeovernatninger underbygger tallene for erhvervsrelaterede overnatninger for hele VisitNordsjælland, og udover vores nye tiltag er de gode tal også resultat af den samlede arbejdsindsats i Unikke Mødesteder, om at gøre Nordsjælland til en attraktiv destination for afholdelse af møder, konferencer og events.”

Møder for milliarder
For første gang i fem år har VisitDenmark netop udsendt en analyse om mødeturismens betydning i Danmark. Her står blandt andet, at mødemarkedet i hele Danmark i 2017 samlet omsatte for 26 milliarder kroner baseret på et døgn forbrug på 2.450 kroner.

Nordsjælland har næsten kun danske mødegæster. Hele 93 procent af de erhvervsrelaterede overnatninger skyldes danske turister. På landsplan er der dog færre danske mødegæster, men flere internationale. 2/3 er danske, mens 1/3 er internationale overnatninger, oplyser VisitNordsjælland.

Relaterede artikler:

Møder i Danmark for 26 milliarder kroner

Tyskland som rejseland midt i København

CNN sætter navn på Danmarks bedste strande