Norwegian sælger nu en udvidet rejseforsikring til primært Europa, den skal dog aktivt tilkøbes og indgår ikke som en del af billetprisen. PR-foto via Norwegian.

Norwegian i nyt samarbejde om rejseforsikring

Flyselskabet Norwegian har med Allianz Travel udformet en rejseforsikring, der primært gælder i Europa. Nu tilbydes afbestillingsbeskyttelse og en rejseforsikring for hele rejsen.

”En god rejseforsikring er vigtig og giver passagererne ekstra tryghed. Derfor er jeg glad for, at vi i samarbejde med Allianz Travel nu kan tilbyde vores kunder en fuldgyldig rejseforsikring,” siger Magnus Thome Maursund, kommerciel direktør i Norwegian, i en pressemeddelelse fra flyselskabet.

Norwegian har tidligere tilbudt afbestillingsbeskyttelse, som dækker sygdom inden afrejse. Den nye aftale med Allianz gør, at kunderne kan vælge en forsikring, der dækker hele rejsen, oplyses det.

Den nye forsikringsmulighed dækker primært i Europa – USA er for eksempel ikke med. Der er ikke afbestillingsbeskyttelse med i forsikringen, den skal fortsat købes når flybilletterne bestilles hos Norwegian.

I den nye rejseforsikring, som kunderne selv kan vælge at lægge til bookingen, indgår blandt andet forsikring ved sygdom på rejsen, akutmedicinske behov – med et maksimum på 1,1 millioner kroner, tabt, skadet eller stjålet bagage – med en grænse på 6.000 kroner og dækning af rejseforsinkelse.

De senere år er et ny behov dukket op, og den forsikring, som Allianz nu kan tilbyde til Norwegians kunder, dækker også diagnoser relateret til pandemier, oplyser Norwegian. Rejseforsikringen fra Allianz er tilgængelig for Norwegian-kunder i Danmark, Norge, Sverige, Finland, Polen, Tyskland og Holland.

Bedste måned hos Norwegian siden pandemien
De seneste trafiktal fra Norwegian dækker april og viser, at det norske flyselskab har fået passagererne tilbage i flyene.

Norwegian havde sidste måned 1,4 millioner passagerer, til sammenligning var tallene for februar og marts i år henholdsvis 643.089 og 940.149 passagerer.

April var dermed den bedste måned for Norwegian, siden coronapandemien tog sin begyndelse i marts 2020, oplyser Norwegian.

Mens Norwegian gennemsnitligt opererede 48 Boeing 737-fly i marts, tog flyselskabet yderligere 12 fly i brug i sidste måned. Dermed havde Norwegian 60 aktive Boeing 737-fly i løbet af den første måned, efter sommertrafikprogrammet var begyndt.

Relaterede artikler:

Fravalg af fast track i lufthavne kan give problemer

Forsikringsselskab: Dyrt at komme for sent til flyet

Kårer årets bedste danske rejseforsikringsselskaber