Skiløbere på Idre Fjäll. (Foto: Idre Fjäll | Facebook.com | PR)

Nu er vinteren startet på kendt skisportsområde

Når Idre Fjäll fredag sætter gang i vintersæsonen bliver det med flere nyheder, som skal gøre forholdene for motionister bedre og sørge for, at alle områdets pister har tilstrækkeligt med sne.

Mens efteråret herhjemme fortsat er i gang, og de danskere, som har holdt fri uge 42, i skrivende stund er ved at vride det sidste ud af ferien, inden hverdagen atter kalder, er man i Sverige så småt ved at sætte gang i vinteren.

Det gælder i hvert fald på skisportsområdet Idre Fjäll, der rummer 41 pister, hvoraf den ene – kaldet Chocken – regnes som en af Nordens mest stejle såkaldte præparerede pister. Begrebet betyder, at sneen her ikke alene daler fra himlen, men ansatte og snekanoner hjælper til og sørger for, at den givne piste er klar til skiløberne.

Fredag tages der hul på sæsonen, når Idre Fjäll åbner fem kilometer langrendsløjper samt flere nedfarter, mens resten af pisterne tages i brug fra den 18. december blot få dage før, at vintersæsonen officielt skydes i gang i forbindelse med, at julegæsterne begynder at ankomme den 21. december.

Flere nyheder i år
Sidste år havde Idre Fjäll opført en ny gondollift bestående af 80 kabiner med 10 sæder i hver, en ankerlift samt flere nye pister, da sæsonen officielt gik i gang, og den kommende vinter vil også byde på en række nyheder på skisportsstedet, lyder det.

I år har man blandt andet fokuseret på de besøgende, der benytter skiløbet som en kilde til motion. Derfor har man forlænget en af deres baner med yderligere 2,2 kilometer, mens der ligeledes er blevet opsat ny belysning i det alpine træningsområde.

“Vi har lyttet til vores gæsters tilbagemeldinger, og vi håber, at vores vinterelskere vil sætte pris på de nye tiltag, som vi lancerer i den kommende sæson,” siger Martin Westblad, der er ansvarlig for træning og konkurrencer hos Idre Fjäll.

Vil afprøve ny sne-strategi
I et forsøg på at sikre, at der er sne nok til, at alle besøgende får en god oplevelse, når de spænder skiene under støvlerne, har man fra Idre Fjälls side ændret den måde, som de ansattes præparering af pisterne foregår på.

I den kommende vinter vil man derfor have bunker af sne på strategiske placeringer rundt omkring på skisportsområdet. Håber er, det vil medvirke til, at sneen skal transporteres kortere og arbejdet med sikre skiforholdene for de besøgende bliver mere effektivt.

”Endelig er vinteren her igen, og vi ser frem til en fantastisk sæson. Det er altid glædeligt at kunne præsentere nyheder, der vil forbedre oplevelsen for vores gæster,” udtaler Idre Fjälls salgschef Calle Enarsson.


Relaterede artikler:

Sverige vil have Nordens bedste cykeldestination

Snemangel truer Europas skiindustri

Skidestination bruger millioner på ny lift og pister