Ny digital kundekontakt: ”Hej, mit navn er Kris”

 

LUFTFART: Singapore Airlines lancerer chatbotten ’Kris’, der fremover via Facebook Messenger kan hjælpe flyselskabets kunder med at svare på populære spørgsmål om rejsen.

“Hej, mit navn er Kris, og jeg er din beta-bot.”

Sådan indleder Kris chatten, når man skriver ’Hi’ i en besked til Singapore Airlines (SIA) på Facebook Messenger.

Det store asiatiske flyselskab har som det seneste tiltag i udvidelsen af digitale servicekanaler til kunderne lanceret en betaversion af en chatbot.

I første omgang er Kris henvendt til Singapore Airlines-kunderne på selskabets globale Facebook-side, og senere vil den også være tilgængelig på flyselskabets hjemmeside.

Kris i løbende udvikling
Kris er fortsat kun i en betaversion, da den er i en udviklingsproces. I første omgang kan chatbotten respondere kunderne på engelsk på Messenger med svar på spørgsmål inden for især bagage, check-in, online-booking og børne-relaterede sager.

“Hos SIA ønsker vi at tilbyde vores kunder flere valg og større brugervenlighed, i forhold til hvordan de interagerer med os – både dag og nat. Kris vil være under konstant udvikling, da dens viden vil blive opdateret og udvidet i takt med kundernes spørgsmål,” siger Marvin Tan, der er direktør for kundeservice hos Singapore Airlines.

Chatbotten er trænet til at besvare spørgsmål, som kundeservicen hos Singapore Airlines oftest bliver stillet. Træningen af Kris er foregået ved, at de mest hyppige spørgsmål er blevet stillet med forskellig ordlyd, og svarene er herved blevet finjusteret. Kunstig intelligens (AI) har blandt andet været med til at træne chatbotten til at kunne svare hurtigt og fyldestgørende.

Lytter til kunderne
Kris er blevet til ved at lytte til Singapore Airlines-kundernes feedback. Flyselskabet har dermed udvidet sine platforme til service til også at omfatte andet end traditionel kontakt med kundeservice eller pr. e-mail.

Når Kris har præsenteret sig selv på Messenger, kan man vælge mellem tidligere nævnte underkategorier. Ved et tryk på eksempelvis ‘bagage’, svarer chatbotten straks: ”Jeg ved meget om bagage! Lad mig give dig mere information, eller tjek de spørgsmål, som andre mennesker har stillet mig.” Hvorefter Kris sender et link til disse.

Man kommer i kontakt med Kris ved blot at trykke på ’Besked’ i øverste højre hjørne på Singapore Airlines’ Facebook-side.

 

Relaterede artikler:

Singapore Airlines fik større fly på Københavns Lufthavn

SAS bøjede sig for Singapore Airlines

Singapore Airlines overvejer Stockholm-rute til Moskva