Abu Dhabi. (Foto: Visit Abu Dhabi | Facebook.com | PR)

Ny fond skal skaffe mere turisme til emirat

I fremtiden skal MICE-rejsende spille en større rolle i Abu Dhabis økonomi end i dag. Det er i hvert fald ambitionen bag en nyindstiftet fond, som har til formål at tiltrække mere erhvervsturisme.

I Abu Dhabi er der netop blevet grundlagt en ny fond, som får til opgave at tiltrække flere forretningsrejsende og arbejde henimod, at emiratet i fremtiden vil være førstevalg, når virksomheder eller organisationer skal afvikle store begivenheder eller konferencer.

Initiativet er et delelement i en strategi, der skal medvirke til, at Abu Dhabi i løbet af 10 år bliver positioneret som en MICE-destination. Det er en forkortelse for Meetings, Incentives, Conferences & Exhibitions (møder, incitamentrejser, konferencer og udstillinger, red.).

Det er derudover et led i en større plan, som skal gøre landets økonomi mindre afhængig af olieindtægter. Samme øvelse er man desuden i gang med i Saudi-Arabien.

Her benyttes en del af midlerne fra den store fond Public Investment Fund til blandt andet at etablere et nyt flyselskab, opgradere lufthavne og anlægge adskillige hoteller og resorts med henblik på at få turismen til at bidrage mere til bruttonationalproduktet end det aktuelt er tilfældet.

Vil yde incitamenter
Mens man i Saudi-Arabien ønsker at trække fritidsrejsende til, er fokus i Abu Dhabi i særlig grad på erhvervsturister.

Konkret skal det ske ved, at den nye fond vil agere som bindeled mellem offentlige institutioner og det private erhvervsliv, ligesom midlerne fra fonden skal benyttes til økonomisk støtte og incitamenter til mødeplanlæggere og andre virksomheder sådan, at de vælger at afvikle begivenheder i Abu Dhabi.

Formelt blev fonden oprettet gennem en aftale mellem Abu Dhabi Convention and Exhibition Bureau, der hører under emiratets kultur- og turismeministerie, og ADNEC Group, som ejer og driver Abu Dhabi National Exhibition Centre, der er det største messecenter i Mellemøsten.

Fokuserer på store og profilerede arrangementer
Saleh Al Geziry, der er generaldirektør for turisme hos kultur- og turismeministeriet, har store forventninger til, hvad samarbejdet mellem parterne kan føre til. Det skriver avisen The National.

”Det er et meget stort skridt i retning af at styrke vores position som en af verdens førende destinationer for forretningsbegivenheder af enhver slags. Sammen kan vi skabe den ultimative destinationspakke, der viser de bedste sider af emiratet og tiltrækker et stigende antal store og højtprofilerede begivenheder til Abu Dhabi.”

Flere begivenheder er allerede på tapetet. I maj vil emiratet danne rammen om et stort investormøde, hvor man vil forsøge at tiltrække udenlandske investeringer i yderligere et forsøg på at mindske oliens betydning for nationaløkonomien, og til oktober afvikles World Investment Forum, der arrangeres af FN, i Abu Dhabi.


Relaterede artikler:

Dubai fordobler antal vundne business-events

Rejsebureauer glade for kommende Abu Dhabi-rute

Abu Dhabi åbner kæmpe forlystelsespark