København har som turistdestination stor glæde af samarbejdet mellem Wonderful Copenhagen og branchens aktører, lyder det i ny rapport. Arkivfoto.

Ny ros til Wonderful Copenhagen

Danmarks hovedstad har en af verdens fem bedste turismeorganisationer, siger ny rapport. Turismen giver en årlig omsætning i København på cirka 40 milliarder kroner.

Konklusionen kommer i en ny evaluering fra Destination Think!, der som international ekspert i destinationsudvikling har arbejdet med 320 organisationer, der markedsfører rejsemål verden over.

Det er særligt markedsføring, evnen til at engagere erhvervet samt forretningsudvikling, der udløser WoCo’s top-karakter, oplyser Wonderful Copenhagen.

WoCo har en resultatkontrakt med Region Hovedstaden, og det er i den forbindelse, at Wonderful Copenhagen er blevet evalueret af Think!

”Hovedstadens turisme står for 40 procent af omsætningen i turismen i Danmark og bidrager med over 40 milliarder kroner i omsætning og skaber job til over 48.000 i hovedstadsregionen. Derfor går vi meget op i, at de penge, vi årligt investerer i Wonderful Copenhagen, er givet godt ud,” siger Sophie Hæstorp-Andersen, formand i Region Hovedstaden.

Destinationer skal markedsføres hver dag
Ifølge Think! er en destination ikke længere et varemærke, turismeorganisationer skaber – derfor er førende turismeorganisationer verden over ophørt med store generelle kampagner og har nu i stedet 365 dages indsatser med interessebaseret indhold til sociale medier. Det er blandt andet tilpasningen til digitaliseringen, der sikrer WoCo de gode karakterer hos Think!

”Det er vigtigt for vores medlemmer i turismens værdikæde med en stærk turismeorganisation i form af Wonderful Copenhagen, der kan samle større og mindre aktører i en fælles indsats. Vi er som metropol i så hård konkurrence mod de andre europæiske metropoler, hvoraf mange er billigere destinationer, at København og Danmark kun klarer sig ved at gøre det bedre end de andre,” siger Jens Mathiesen, administrerende direktør i Scandic Hotels og formand for Dansk Erhverv.

I vurderingen af WoCo skriver Destination Think! blandt andet: ”Efter at have arbejdet med 320 organisationer, der laver destinationsmarkedsføring, for byer, regioner og lande fra hele verden, konstaterer vi, at når vi sammenligner Wonderful Copenhagen med det globale gennemsnit, er Wonderful Copenhagen blandt top-5 af alle de destinationsmarkedsførings-organisationer, vi har vurderet og fører feltet i Europa.”

Relaterede artikler:

Airbnb i samarbejde med Wonderful Copenhagen

Air India roser Wonderful Copenhagen

København samler goodwill-ambassadører

x

Læs Også

Nye forhandlinger om Canal Tours

På møde onsdag mellem Dansk Arbejdsgiverforening, LO og Strömma, der har kanalbåde og sightseeingbusser i København, blev parterne ikke enige. Forhandlingerne fortsætter torsdag.

Stigende milliardomsætning på danske restauranter

Det går generelt godt for den danske restaurantbranche. Danske og de udenlandske gæster bruger flere penge end nogensinde på alt fra gourmetrestauranter til burgerbarer og cafeer, viser ny undersøgelse.

Dansk turismesejr over Frankrig og Italien

Målt i forhold til indbyggertallet i landene og sammenlignet med antallet af overnatninger fra udenlandske turister, så er Danmark større end blandt andet Frankrig og Italien, viser beregninger fra Dansk Erhverv.

Unge kinesiske turister har fokus på Danmark

Danmark topper ikke Top-10 lister over lande navnlig kinesere fra millennium-generationen absolut vil besøge, men Danmark rykker op på listerne, viser ny undersøgelse fra Hotels.com

Få turismeuddannede finder job i turismebranchen

En videregående turismeuddannelse er ikke nødvendigvis den bedste vej ind i turismen. Blot hver femte af de turismeuddannede finder job i turismen. ”Et trist paradoks,” siger Dansk Erhverv.

Konfliktvarsel udskudt mod kanalbåde

Efter forhandlinger mellem blandt andet Dansk Arbejdsgiverforening og LO er mulig konflikt mod Canal Tours i København trukket midlertidigt tilbage. Parterne forhandler videre på mandag. HK-overenskomst vil øge lønudgifter op mod 18 procent, oplyser HK.