Svenske BRAA åbner til maj ny sæsonrute fra Stockholms Bromma-lufthavn til Estlands største ø, Saaremaa. Ruten flyves to gange om ugen med en ATR 72-600 med plads til 72 passagerer. Pressefoto: Braathens Regional Airlines.

Ny skandinavisk flyrute til Estlands største ø

Det svenske flyselskab BRA betjener fra 15. maj til 18. september Estlands største ø, Saaremaa, to gange om ugen fra Stockholms city-lufthavn, Bromma.

Ruten til Saaremaa, der på dansk hedder Øsel og på svensk Ösel, bliver BRA’s 13. bebudede nye flyrute på bare nogle få måneder, oplyser flyselskabet, hvis navn er en forkortelse for Braathens Regional Airlines.

Ruten fra Bromma flyves til Kuressaare Airport med IATA-kode URE på Saaremaa. Flyvetiden på mandage og fredag mellem 15. maj og 18. september er lige under en time – ruten betjenes med en af BRA’s 13 propeldrevne ATR 72-600 med plads til 72 passagerer.

Den nye rute fra Stockholms Bromma-lufthavn skal være til gavn og glæde for såvel forretnings- som ferierejsende, oplyser BRA, der fra sommerprogrammet sidst i marts også åbner en rute fra Bromma til den estiske hovedstad, Tallinn.

BRA har gennem sommersæsonen de seneste år haft fuldt bookede flyvninger på en anden Østersø-rute, mellem Visby på Sveriges største ø, Gotland, til netop Saaremaa, der omvendt er Estlands største ø. Den store interesse for Saaremaa har nu fået BRA til at planlægge ruten fra Stockholm. Ifølge BRA er Kuressaare en af de byer i Europa med flest spa’er i forhold til indbyggertallet.

2,2 millioner passagerer hos BRA
Braathens Regional Airlines, BRA, betjener en række lufthavne i Sverige og har cirka 30 procent af det udfordrede svenske indenrigsmarked for flyvninger. Flyselskabet havde sidste år2,2 millioner flypassagerer, navnlig forretningsrejsende. Flyselskabet oplyser, at klimakompensation for alle dets passagerer indgår i billetpriserne.

Selve BRA ejes af det svenske investeringsselskab Braganza, der igen er ejet af norske Per G. Braathen.

BRA har betjener blandt andet en række svenske indenrigslufthavne som Stockholm Bromma, Gøteborg, Malmø, Umeå, Visby, Kalmar, Ronneby, Sundsvall, Helsingborg/Ängelholm, Östersund, Växjö, Trollhättan, Halmstad, Kristianstad, Norrköping og Sälen – selskabet har også udenrigsruter til for eksempel Helsinki, Berlin og Lyon.

Relaterede artikler:

Lufthavn i svenske Småland klar til Dreamliner

Visit Sweden flager ud i Danmark og Norge

Flyselskab tilbyder afhentning med hundeslæde