Ny sportsvogn bygges med Concorde-dele

British Airways og bilproducenten Aston Martin er gået sammen om ny sportsvogn, som har gearskiftere af titanium fra motorer, der sad på Concorde-fly.

Det ikoniske overlydsfly Concorden var i drift hos British Airways fra 1976 til 2003, hvor flyet med en topfart på 2.180 km/t blandt andet fløj på ruten mellem London og New York.

Selv om det er 17 år siden, at Concorden blev sendt på pension, er der stadig stor interesse for flytypen med den klassiske deltavinge, og den interesse udnytter det britiske sportsbilmærke Aston Martin – kendt fra blandt andet James Bond-filmene – nu i et nyt samarbejde med British Airways.

Gearskiftere med Concorde-titanium
Aston Martin har i samarbejde med British Airways designet en ny sportsvogn i et begrænset oplag, som hædrer det hedengangne overlydsfly.

De klassiske British Airways-farver er en del af den nye bils design.

Sportsvognen med navnet DBS Superleggera Concorde Edition kommer på markedet i oktober 2020, og hver udgave vil indeholde titanium fra kompressorblade, som har siddet i motorer på tidligere Concorde-fly i British Airways’ flåde. Det er gearskifterne på bilens rat, som bliver lavet af det originale metal fra Concorden-motorerne.

British Airways’ kendte røde, hvide og blå farver bliver en integreret del af den nye bils design, og hver model af biltypen er endvidere udstyret med et unikt registreringsnummer, som er godkendt af de britiske luftfartsmyndigheder, Civil Aviation Authority (CAA).

Produceres kun i 10 eksemplarer
Den særlige biltype vil kun blive produceret i 10 eksemplarer, som udelukkende kan købes i Aston Martin-butikken i Bristol vest for London. Bristol ligger tæt på den militære lufthavn, RAF Filton, hvor den sidste Concorde, som nogensinde blev bygget, landede for sidste gang den 26. november 2003.

Prisen på DBS Superleggera Concorde Edition bliver 321.350 pund, hvilket svarer til lidt over 2,8 millioner kroner.

Dele af provenuet fra salget af hver enkelt sportsvogn vil blive doneret til Air League Trust, som er en non-profit-organisation, der lærer socialt udsatte børn om flyvning og arbejde inden for ingeniørfaget.

 

Relaterede artikler:

Glem alt om en ny Concorde

Concorde som hotel i Dubai

Unikt gruppefoto: British Airways-fly i fem bemalinger