Krydstogtskib fra MSC Cruises i Amsterdam Havn (Foto: Port of Amsterdam)

Nye afgifter skræmmer krydstogter væk fra Amsterdam

Fra næste år koster det 60 kroner for hver passager under 23 timer og det dobbelte for længere tid i Amsterdam Havn. Foreløbigt har MSC sagt farvel og er flyttet til Rotterdam.

Det bliver ikke uden sværdslag, hvis europæiske havne begynder at lægge ekstra afgifter på krydstogtpassagerer frem for andre turister, som måtte ankomme med fly, tog eller bus. Det sker nemlig i Amsterdam fra årsskiftet.

”Vi tager konsekvensen og flytter vore syv anløb til Rotterdam, selv om Amsterdam er en vældig populær by og havn med en særdeles spændende ind-og udsejling. Vi kan slet ikke se, hvorfor vi skal betale otte euro (cirka 60 kroner) per passagerer ved ophold under 24 timer i Amsterdam, og det dobbelte, hvis vore skibe ligger længere,” siger rutechefen Gianluca Suprani, MSC til Seatrade Cruise News.

Der er fra 3.000 til 5.000 passagerer ombord på et MSC- krydstogtskib, så der vil være tale om en ekstra indtægt til den hollandske havn på mellem 180.000 og 300.000 kroner per anløb.

”Den hollandske beslutning savner fuldstændig logik, fordi vore cirka 125.000 transitpassagerer hver  bruger fra 50  til 100 euro mens de opholder sig i Amsterdam. Dem går byen nu glip af. Jeg vil fraråde andre lignende afgifter. Det er at spænde ben for sig selv, og vi vil savne Amsterdam,” fortsætter han.

Advarsel til Indien
På den årlige konference Cruise Summit i Madrid blev udviklingen i Amsterdam livligt kommenteret, mens det især var en stigende turistskat i Indien, som tiltrak sig opmærksomheden.

”Indien har alt at tabe og intet at vinde ved deres turistskat, ” lød det advarende.

I Seatrade Cruise News´ referat fra kongressen i Madrid nævnes ikke noget om klima-eller miljøproblemer, som ellers er det mest presserende problem rundt om i de europæiske krydstogtsbyer.

 

Relaterede artikler:

Vil have færre krydstogturister

MSC Cruises får sit nye flagskib, MSC Seaside

Amsterdam vil styre sine turister, men ikke begrænse dem