Italien kræver nu som første land i Europa alarmer i autostole, der advarer om glemte børn. Kravet gælder også når der lejes bil og autostol i Italien. Pressefoto: FDM.

Nye autostole advarer om glemte børn i bilen

Som første land i Europa indfører Italien nu krav om alarmer i autostole, der advarer om glemte børn. Kravet gælder blandt andet når der lejes bil og autostol i Italien.

På en sommerdag med 28 grader udenfor tager det bare 30 minutter at nå 50 grader inde i bilen. Sidder der for eksempel ”glemte” børn i bilen, kan det ende fatalt.

Som første land i Europa indfører Italien derfor nu krav om alarmer i autostole, der advarer om glemte børn. Kravet gælder også hvis man lejer bil og autostol i Italien. Derimod er man ikke omfattet, hvis man selv kører på ferie til støvlelandet i for eksempel sin dansk indregistrerede bil.

Det oplyser FDM i en pressemeddelelse.

De nye italienske krav ses i de europæiske bilklubbers store autostoletest. Af testens i alt 41 autostole har fire en integreret alarm, som kommunikerer med ens smartphone. Derudover har testen også set på fem andre alarmer, der kan eftermonteres, og som hyler, når motoren standses.

”De nye alarmer virker som udgangspunkt godt. Særligt de eftermonterede, der hyler, kan dog hurtigt blive et irriterende element i det daglige. Man kan derfor spørge, om det er en teknik, bilisterne vil bruge i det lange løb. Da hverken stolene eller teknikken endnu fås i Danmark, har vi ikke taget dem med i vores test,” siger bilteknisk redaktør i FDM, Søren W. Rasmussen, i pressemeddelelsen.

Generelt høj sikkerhed
Ellers er årets første store autostoletest kendetegnet ved en meget høj sikkerhed. Det gælder både i forhold til sikkerheden ved kollision, betjeningen og skadelige stoffer. På sikkerheden dumpede kun tre stole.

”Vi advarede i april mod to autostole, som dumpede på en meget ringe sikkerhed. Men faktisk udmærker stort set alle stolene sig på en meget høj sikkerhed. Det gælder særligt blandt de bagudvendte autostole til de mindste børn. Her har 17 ud af 19 stole en meget høj sikkerhed,” siger Søren W. Rasmussen, og tilføjer:

”Skal man pege på noget kritisabelt, er det de såkaldte kombi-stole, der er lavet til at kunne følge barnet gennem flere år. Det er en konstruktion, som flere af producenterne slipper dårligt fra. Enten er sikkerheden ikke god nok, eller også er risikoen for at fejlmontere stolen eller fastspænde barnet forkert for stor.”

Hele resultatet af FDM-testen af autostole kan ses på FDM’s hjemmeside.

Relaterede artikler:

Biludlejningsfirma får igen hård kritik

Flere klager over biludlejning

Biludlejningsgigant udvider i Skandinavien