Udsigten over havet fra en af de tre nye norske panoramahytter; foto via Fjord Norge: Ida Kristin Vollum.

Nye norske panoramahytter skal tiltrække turister

En ny, norsk naturfokuseret overnatningsmulighed ud til havet, Panoramahyttene, skal trække turister til den sydvestlige del af Norge. Nicheproduktet består af tre nyåbnede panoramahytter.

De tre panoramahytter – Panoramahyttene på norsk – ligger ved Sandhåland på øen Karmøy i det sydvestlige hjørne af Norge.

Fjord Norge, turistrådet for denne del af Norge, skriver i en pressemeddelelse i forbindelse med panoramahytterne, at de ligger en lille times kørsel fra lufthavnen i Haugesund eller to timer fra lufthavnen i Stavanger. Hytterne kan bookes via Fjord Norges hjemmeside. Fra Danmark kan man for eksempel sejle fra Hirtshals til Kristiansand og køre derfra i egen bil til panoramahytterne.

Hver af de tre nyåbnede panoramahytter har plads til fire voksne i to soveværelser samt et barn eller to. Herudover har hytterne naturligvis køkken, bad og toilet samt ikke mindst en storstilet udsigt udover havet.

Ved at vælge denne nicheindkvartering kommer gæsterne i nærkontakt med den vilde og betagende vestnorske natur, oplyses det.

Nærkontakt med naturen
De tre panoramahytter er tegnet af arkitekten Roald Bø fra Holon Arkitektur, der har ladet sig inspirere af områdets nærkontakt med naturen.

Der er de tre panoramahytter, men selv om de ligger tæt på hinanden, er de placeret og designet så beboerne i hver af hytterne får fornemmelsen af, at man nærmest bor alene midt i den store natur. Og fra de store panoramavinduer er der uhindret udsigt over klipperne og havet.

I nærheden af Sandhåland, hvor panoramahytterne ligger, er der flere udflugtsmuligheder, for eksempel flere strande med det blå flag. Der er også et vikingecenter i nærheden i byen Avaldsnes med Nordvegen History Centre og The Viking Farm.

 

Relaterede artikler:

Norske færgerederi øger på Danmark og får ny norsk rute

Norges turistråd sætter fokus på kvinder i overgangsalderen

Danmark største leverandør af skiturister i Norge