Der kommer nu et nyt destinationsselskab i det jyske, Visit Himmerland – bestående i første omgang af VisitVesthimmerland og VisitMariagerfjord. Pressefoto via VisitDenmark fra VisitMariagerfjord.

Nyt dansk destinationsselskab klar til marts

De regionale turismeselskaber VisitVesthimmerland og VisitMariagerfjord bliver 1. marts til et fælles destinationsselskab, Destination Himmerland. Håbet er også at få Rebild Kommune med.

Turistforeninger i Vesthimmerland og Mariagerfjord går sammen om at danne et nyt destinationsselskab, Destination Himmerland – gerne også med Rebild Kommune.

I hvert fald har Mariagerfjord og Vesthimmerlands Kommuner sat gang i et fælles destinationsselskab omkring turisme, skriver TV2 Nord.

”Jo bedre oplevelser, vi kommer til at give gæsterne, jo flere oplevelser de får, jo større sandsynlighed er der for, at de taler om det, der hvor de kommer hjem til,” siger Carsten Nørgaard fra Mariagerfjord Kajak, der udlejer kanoer og kajakker i Hobro til TV2 Nord.

Og Carsten Jellesen, general manager i Landal Rønbjerg, tilføjer: ”Jeg tror ikke, at vores gæster tænker i kommunegrænser, de går mere op i, at man kan samle situationen i ét, og at de kun skal søge et sted, og så får vi dobbelt så mange ting at tilbyde dem.”

”Jeg kan godt give en enkelt dags kæmpe oplevelse, men jeg kan ikke give 14 dages kæmpe oplevelser, og det er dét, vi skal kunne. Vi skal tage folk ind i 14 dage, tre uger, og hver dag skal vi bombe dem med en ny oplevelse, så folk siger “hold dag op, vi skal bare til Danmark hvert år,” siger Carsten Nørgaard.

Fokus på at samle kræfterne
På et turisme-stormøde i Aars i går, tirsdag, præsenterede de to kommuner, Vesthimmerland og Mariagerfjord, nogle af ambitionerne ved at pulje kræfterne.

”Vi har i Mariagerfjord rigtig godt fat i det tyske segment, og dem vil vi selvfølgelig gerne dele med Vesthimmerland. De har rigtig godt fat i de der hollændere, dem vil vi gerne have nogle flere af. Så vi egentlig kan få kædet de autentiske oplevelser, vi har, sammen,” siger Kristina Lehmann Schjøtt, turistchef ved VisitMariagerfjord.

”Nu har vi dobbelt konfekt i to organisationer, og det skal vi spidse lidt på og sikre, at de medarbejdere, der sidder der kan dykket mere ned i materien, og arbejde med nogle specifikke projekter, siger Jimmi Stæhr-Petersen, turistdirektør i VisitVesthimmerland, til TV2 Nord.

Fra 80 til 18 destinationsselskaber
Den igangværende reducering fra de hidtidige cirka 80 regionale danske destinationsselskaber – eller turistkontorer – til formentlig omkring 18 tværkommunale selskaber sker på baggrund af Lov om Erhvervsfremme.

Loven, der blev vedtaget i Folketinget i december sidste år, siger blandt andet, at inden udgangen af næste år skal antallet af destinationsselskaber i Danmark komprimeres til de omkring 18 – hvis de skal have udbetalt offentlige ydelser. Destinationsselskaberne modtager årligt skønsmæssigt cirka 680 millioner årlige kroner fra statslige og kommunale midler.

Men der er intet præcist tal for dette, sagde Jens Müller, formand for foreningen Danske Destinationer (der tæller 14 af de 18 destinationsselskaber, red), for nylig til STANDBY.dk

Relaterede artikler:

Stadig flere kommuner med i et destinationsselskab

Stærke outdoor-destinationer skal prioriteres

Destination Vesterhavet klar med turismedirektør