Dagmarhus-bygningen ved Rådhuspladsen i København, der fra december er hjemsted for hotelkæden Citizen M’s første hotel i Norden. Foto: Citizen M.

Nyt hotel holder kurs mod åbning i København

I starten af december får København endnu et nyt hotel. Det sker når hollandsk kæde af boutiquehoteller gør sin nordiske entre med 238 værelser ved Rådhuspladsen.

Den hollandske hotelkæde Citizen M forventer at åbne sit første hotel i Norden den 3. december – det bliver med 238 mindre, men luksuriøse værelser i Dagmarhus-bygningen ved Rådhuspladsen i København.

Bag introduktionen af Citizen M i Danmark står Claus Hildebrandt fra hotelfamilien Hildebrandt. Han ejer blandt andet Dagmarhus-bygningen, mens Hildebrandt-familien har Ascot-hotellet med 200 værelser ved Rådhuspladsen samt Skt. Annæ, det tidligere Hotel Neptun, med 150 værelser på Skt. Annæ Plads mellem Kongens Nytorv og Amalienborg.

Claus Hildebrandt siger til STANDBY.dk, at der nu med 3. december er sat dato for åbningen af Citizen M-hotellet i København – hidtil har det bare været bebudet, at åbningen ville ske i december i år.

Måske flere hoteller
”Citizen M og vi har fundet hinanden, de har et godt og spændende koncept, hvor de blandt andet vender nogle ting på hovedet. For eksempel bliver reception og lobby på Citizen M-hotellet i København ikke det traditionelle i stuetagen – men øverst på 7. etage,” sagde Claus Hildebrandt tidligere i år til STANDBY.dk og tilføjede:

”København har brug for internationale hotelkæder; de trækker nye gæster til byen, også fordi de har millioner af kunder i deres loyalitetsprogrammer.”

Claus Hildebrandt luftede ved den lejlighed også muligheden for at København eller for eksempel Stockholm skulle betænkes med flere Citizen M-hoteller – men sagde i dag, onsdag, at der ikke er noget konkret på bedding.

Citizen M har foreløbig ifølge sin hjemmeside 12 åbne hoteller, primært i Europa, og 17 nye på vej, seks i Europa, to i Asien, resten i USA.

Flere nye hoteller i København
Alene de seneste måneder er der åbnet to nye hoteller i København. High end-hotellet Herman K fra Brøchner Hotels med 31 værelser og suiter samt Scandic Kødbyen med 370 værelser.

Sidst i oktober åbner Københavns største hotelgruppe, Arp-Hansen, sit tredje 2-stjernede Wakeup-hotel i København. Det får 585 værelser – omkring halvdelen vil være klar til åbningen, resten er færdige i starten af næste år.

Relaterede artikler:

Scandic åbnede årets største hotel i København

400 til grand opening for nyt 5-stjernet hotel

Klar til åbning af årets største hotel i København