Scandics administrerende direktør i Danmark, Jens Mathiesen, til venstre, og general manager på Scandic Kødbyen, Jørgen W. Frederiksen, klippede fredag det røde bånd ved åbningen af det københavnske hotel. Foto: Scandic.

Scandic åbnede årets største hotel i København

Med 370 værelser er Scandic Kødbyen det største nye hotel til at åbne i København i år. I alt får landets største hotelkæde i disse år 5 nye hoteller, herunder dets største udenfor København.

Det røde bånd til det nye Scandic Kødbyen blev i fredags klippet af den administrerende direktør for Scandic i Danmark, Jens Mathiesen, og hotellets general manager, Jørgen Wagner Frederiksen.

Med sine 370 værelser er Scandic Kødbyen det hidtil største nye hotel til at åbne i København i år. Hotel Wakeup III fra Københavns største hotelkæde, Arp-Hansen, åbner også i år med 585 værelser. Men kun cirka halvdelen af værelserne forventes klar til åbningen – resten er på plads i starten af næste år. I alt får København frem mod 2021 samlet 8.500 nye hotelværelser – en stigning på over 40 procent.

Scandic Kødbyen er hotelkædens 26. hotel i Danmark. Det har syv værelseskategorier fordelt på 370 værelser, en mødeafdeling med plads til knap 600 gæster og i alt 120 nyansatte medarbejdere. Scandic Kødbyen ligger i bydelen Vesterbro og tæt på blandt andet Hovedbanegården.

”Det er en milepæl for os, at vi i dag åbner vores nye hotel i Kødbyen. Hotellet er designet med den største respekt for det område, det ligger i. Udover hotellets gæster er vi optaget af at byde mange lokale velkommen indenfor i vores restaurant eller for at arbejde i vores kreative miljø i lobbyområdet,” sagde Jens Mathiesen ved åbningen af det nye hotel i fredags.

Vokseværk i Danmark
Inden for fire år udvider Scandic i navnlig København, men også i Aarhus. Udover Kødbyen åbner Scandic tre hoteller i hovedstaden. De nye hoteller får en samlet kapacitet på 1.700 værelser, en stigning på knap 50 procent af Scandics nuværende samlede københavnske kapacitet.

Scandic Falkoner (som Scandic har overtaget fra Radisson Hotel Group) bliver Scandics første hotel på Frederiksberg. Den udvidede bygning genåbner næste år med 334 værelser – før var der 166; Scandic Copenhagen Airport er klar i 2020 med 357 værelser, mens Scandic Hotels største hotel bliver Scandic Spektrum ved Københavns Havn med 632 værelser når det åbner i 2021.

I 2022 er Scandic klar med sit største hotel- og konferencecenter i Danmark udenfor København: Scandic Aarhus Havn med 500 værelser.

Scandic er Nordens største hotelkæde med foreløbig 280 hoteller i seks lande (udover Danmark, Sverige, Norge og Finland også Polen og Tyskland) og i alt 55.000 værelser samt 16.000 medarbejdere.

Relaterede artikler:

Nyt hotel i København forventer 130.000 overnatninger

Klar til åbning af årets største hotel i København

8.500 nye hotelværelser på vej til København