Facaden på det store nye Scandic Kødbyen, der åbner fredag den 7. oktober. Pressefoto: Scandic Hotels.

Nyt hotel i København forventer 130.000 overnatninger

Fredag den 7. september åbner Danmarks største hotelkæde sit nyeste hotel i København, Scandic Kødbyen. De 120 ansatte er fra egne rækker samt andre hoteller – se det store gruppefoto.

I disse år åbner Scandic fem nye hoteller i København og Aarhus med i alt 2.200 værelser – det giver behov for cirka 800 nye medarbejdere; kæden har i dag over 1.200 alene i Danmark.

4-stjernede Scandic Kødbyen med 370 værelser, møde- og konferencecenter med plads til op mod 400 gæster samt en stor restaurant, bliver hotelkædens 26. hotel i Danmark. Det helt nye hotel i Kødbyen i København ligger på Vesterbro tæt på S-togsstationen Dybbølsbro og Hovedbanegården.

Klik for stort format: Hovedparten af de 120 medarbejdere fra over 15 nationaliteter på Scandic Kødbyen. Pressefoto: Scandic Hotels.

Hotellet er nu arbejdsplads for 120 medarbejdere, blandt andet 16 receptionister, konference-koordinatorer, housekeepere – omkring 30, kokke, tæt på 40 kokke, tjenere og bartendere samt teknikere og administrativt personale.

”Vi har rekrutterer internt i Scandic – også for at opfordre kolleger til at stige i graderne, ligesom vi har fået ansøgninger og ansat personale fra andre hoteller,” siger direktør for Scandic Kødbyen, Jørgen Wagner Frederiksen, til STANDBY.dk og fortsætter:

“På nogle områder, hvor det er svært at skaffe arbejdskraft, navnlig tjenere og kokke, har vi ansat personale, der kommer uden for hotelbranchen.”

De ansatte på Scandic Kødbyen udgør et mini-FN med medarbejdere fra over 15 lande, blandt andet Filippinerne, Kroatien, Polen, Somalia, Sverige, Sydafrika, Thailand og USA.

Forventer 130.000 overnatninger
Scandic Kødbyens direktør, Jørgen W. Frederiksen, har været 11 år hos hotelkæden. Han startede på Scandic-hotellet i Frederikshavn og har siden været på kædens hoteller i Roskilde og Ringsted – han kom til Kødbyen fra job som direktør for Scandic i Hvidovre udenfor København.

Jørgen W. Frederiksen siger til STANDBY.dk: ”Det er spændende og udfordrende at være med til at starte sådan et unikt nyt produkt som Scandic Kødbyen. Antallet af bookinger ser allerede meget fornuftigt ud – et nyt hotel som dette i Kødbyen har selvfølgelig også en stor nyhedsværdi.”

Hoteldirektøren anslår, at cirka halvdelen af Scandic Kødbyens forventede cirka 130.000 årlige overnattende gæster vil være fra udlandet. De 370 værelser fordeler sig indenfor seks kategorier fra standard-værelser, superior-væreser og en master suite.

5 nye Scandic-hoteller i Danmark
Inden for bare fire år udvider Scandic med fire nye hoteller i København, herunder Kødbyen. De nye hoteller får i alt cirka 1.700 værelser; det er knap 50 procent af Scandics samlede københavnske kapacitet i dag.

Udover Scandic Kødbyen åbner hotelkæden de kommende år yderligere fire hoteller i Danmark:

Scandic Falkoner (som Scandic har overtaget fra Radisson Hotel Group) genåbner i 2019 med 334 værelser; Scandic Copenhagen Airport er klar i 2020 med 357 værelser, mens Scandic Hotels største hotel bliver Scandic Spektrum ved Københavns Havn med 632 værelser når det åbner i 2021.

I 2022 er Scandic klar med sit største hotel i Danmark udenfor København: Scandic Aarhus Havn med 500 værelser.

Scandic er Nordens største hotelkæde med 280 hoteller i seks lande (udover Danmark, Sverige, Norge og Finland også Polen og Tyskland) og i alt 55.000 værelser samt 16.000 medarbejdere.

Relaterede artikler:

Nyt hotel får bydelens fotos på værelserne

10 års kulturrevolution forandrede Scandic

Scandic skal bruge 800 nye ansatte

Klar til åbning af årets største hotel i København