Celebrity Xcel leveres i efteråret 2025 til Celebrity Cruises, der er lidt finere end Royal Caribbean Groups mest kendte varemærke, Royal Caribbean International. PR-illustration.

Nyt krydstogtskib får ”flyvende tæppe”

Celebrity Cruises, ejet af Royal Caribbean Group, har sat navn på rederiets kommende 17. skib, Celebrity Xcel. Skibet til seks milliarder kroner leveres i 2025 og får også et såkaldt Magic Carpet.

Det femte krydstogtskib i Celebrity Cruises’ såkaldte Edge-klasse skal hedde: Celebrity Xcel. Det fjerde skib i klassen, Celebrity Ascent (opstigning), er netop leveret til rederiet.

Navnet Celebrity Xcel skal ifølge rederiet antyde, at det nye skib vil excellere og opgradere Celebrity-flåden til et højere niveau, står der i en pressemeddelelse.

Celebrity Cruises er en del af Royal Caribbean Group. Den tæller de sejlende varemærker Royal Caribbean International, Celebrity Cruises og Silversea Cruises samt via joint ventures 50 procent af TUI Cruises og Hapag-Lloyd Cruises. Gruppen har 64 krydstogtskibe, fremgår det af RCG’s hjemmeside.

Celebrity Xcel vil ligesom sine fire søsterskibe (Celebrity Edge, Celebrity Apex, Celebrity Beyond og nytilkomne Celebrity Ascent) tilbyde en række ”signaturoplevelser.” Noget af det mest specielle for Edge-klassen er skibenes såkaldte ”Magic Carpet,” en slags terrasse på siden af skibet.

Den kan hejses op og ned mellem forskellige etager og ændre form. Her kan der for eksempel spises middag – mens man “svæver” over vandet. Når skibet lægger til kaj, anvendes det flyvende tæppe til af- og ombordstigning, oplyses det.

5.000 ombord
Celebrity Xcel står til at koste 770 millioner euro, små seks milliarder kroner. Det bygges på værftet Chantiers de l’Atlantique ved Saint-Nazaire ud til den franske atlanterhavskyst.

Krydstogtskibet, som forventes leveret til rederiet sidst i 2015, får 1.467 kahytter og suiter. Det får som udgangspunkt plads til 2.918 passagerer – og 3.373 når alle sovepladser er redt op. Hertil kommer en besætning på 1.377. Celebrity Xcel forventes klar til sin jomfrusejlads i november 2025 med base i Florida, hvorfra det skal sejle krydstogter i Caribien.

Celebrity Xcel bliver første skib i Celebrity Cruises’ flåde med en ny type motor, der er kompatibel med tre forskellige typer brændstof – inklusiv alternative brændstoffer som metanol, oplyses det.

 

Relaterede artikler:

“Rejsebureauer sælger 80 pct. af vores krydstogter”

Royal Caribbean får kritik for vildledende annoncer

Krydstogtrederi på vej med næste store skib