Det første superluksus-krydstogtskib til Ritz-Carlton Yacht Collection er blevet mindst fire måneder forsinket – skal efter planen blandt andet besøge Københavns Havn næste år. Illustration: Ritz-Carlton Yacht Collection.

Nyt luksus-krydstogtskib bliver forsinket

Næste år har det nye krydstogtbrand Ritz-Carlton debut – med blandt andet fire planlagte besøg i København. Men leveringen af det første skib til Ritz-Carlton Yacht Collection er forsinket.

I den fine og rigtige dyre high end del af krydstogtskalaen er en af de mest imødesete debutanter næste år Ritz-Carlton Yacht Collection. Ritz-Carlton er også et af de fineste hotelvaremærker indenfor verdens største hotelkoncern, Marriott.

Men nu bekræfter Ritz-Carlton Yacht Collection, at rederiets første skib bliver mindst fire måneder forsinket. Skibet med plads til blot 298 passagerer – med to i hver suite – har blandt andet helikopter ombord.

Efter planen skulle det første skib være leveret til rederiet så det kunne tage i brug i starten af februar. Men nu oplyser Ritz-Carlton Yacht Collection, at på grund af forsinkelser på det spanske værft, der bygger luksusskibet, kommer skibet tidligst i trafik fra midten af juni.

Gæster, der allerede har booket rejser i perioden frem til midten af juni næste år, kan enten få pengene tilbage – eller bruge dem til et kommende krydstogt med ledig plads efter midten af juni og med en reduktion i prisen. Kommission til rejsebureauer, der har booket gæster på Ritz-Carlton Yacht Collection, bliver ikke berørt, oplyser rederiet.

Skal også til København, Bornholm og Færøerne
Hvordan og hvorledes ruteføringen af det første af de tre planlagte skibe til Ritz-Carlton Yacht Collection nu vil blive – med den mindst fire måneder lange forsinkelse – vides endnu ikke. Rederiet afventer formentlig en klar dato for ibrugtagningen af det første af sine skibe.

Det første Ritz-Carlton skulle have haft debut ud af Fort Lauderdale samtidig med at finalen i amerikansk fodbold, Super Bowl, spilles i Miami i starten af februar 2020.

Sejlruterne som følge af forsinkelsen kendes endnu ikke – men i følge Københavns Havns hjemmeside skulle det første Ritz-Carlton skib have besøgt København fire gange i juli og august næste år, og som led i sine sejlruter blandt andet også have været forbi Bornholm og Færøerne.

350 krydstogtskibe i Københavns Havn i 2020
Der bliver ingen stor stigning næste år i Københavns Havn af antal krydstogtskibe og passagerer. Tallene bliver cirka de samme som i år, hvor der forventes omkring 980.000 krydstogtpassagerer på 350 skibe. Til sammenligning havde krydstogtskibene i havnen sidste år 875.000 passagerer.

Til STANDBY.dk sagde Henrik Ahlqvist, Chief Operation Officer (COO) for blandt andet krydstogter i Copenhagen Malmö Port, CMP, for nylig:

”Vi ved allerede nu, at antallet af krydstogtskibe i Københavns Havn næste år bliver cirka det samme som i år; der kommer 350 anløb fra skibe fra 35-37 rederier med ligesom i år tæt på en million passagerer.”

Af de 350 forventede anløb næste år i Københavns Havn bliver de 160 såkaldte turn arounds, hvor skibet begynder og slutter krydstogtet i København. Disse turn arounds er gode for Københavns økonomi, da gæsterne ofte flyver ind til København en dag eller to før krydstogtet, bor på hotel, spiser på restauranter, shopper og så videre.

Relaterede artikler:

Igen en million krydstogtgæster i København næste år

Dansk firma håndterer over 600 krydstogtskibe

Marriott til søs med krydstogter