København får til marts næste år sit tredje medlem af Marriott-kæden, denne gang et Moxy-hotel med 228 værelser. Illustration: Moxy Hotels.

Nyt Marriott-hotel til København

Til marts næste år åbner hotellet med 228 værelser i Københavns Sydhavn – over to år forsinket. Bag hotellet står dansk hoteldriftsselskab, der er datterselskab til Zleep Hotels.

Marriotts nye Moxy-boutiquekoncept er udviklet i samarbejde med IKEA og henvender sig ikke mindst til millenniumgenerationen. Der er foreløbig på verdensplan 20 Moxy-hoteller og yderligere 100 på vej – herunder Copenhagen Moxy.

Moxy-hotellet i København skulle være åbnet i 2016, men en lang række udfordringer har forsinket det. ”Der har været mange problemer, mange af dem var uden for vores påvirkningsmulighed. Men nu har vi taget første spadestik og er i gang,” siger Peter Haaber, ejer af og administrerende direktør for hoteldriftsselskabet Core Hospitality, et datterselskab af den danske lavpriskæde Zleep Hotels, til STANDBY.dk og fortsætter:

”Copenhagen Moxy er desværre blevet over to år forsinket. Var vi kommet i gang med hotellet som planlagt havde vi også fået de to seneste år med i København som var nogle af de bedste på hovedstadens hotelmarked. Dem har vi mistet – det betyder at vi dermed ikke er indarbejdet, men skal fortælle hvad det nye hotel er, når det åbner i 2019.”
Peter Haaber glæder sig dog over, at Core har en 30-årig lang kontrakt om driften af Moxy-hotellet i København. Han forventer, at hotellet årligt vil have omkring 50.000 overnatninger.

Præfabrikerede hotelværelser
Moxy er det nævnte samarbejde mellem Marriott og IKEA, repræsenteret af Vastint Hospitality, en ejendomsinvesteringsafdeling i IKEA. Mens Marriott står for udviklingen af Moxy-varemærket, opkøber Vastint byggegrunde og klarer byggeprocesserne.

Selve Moxy-hotelværelserne kommer præfabrikerede fra en fabrik i det nordlige Italien og koster cirka 800.000 kroner stykket. Hotelværelserne er tilpasset i dette tilfælde danske regulativer. Ved deres ankomst til København skal de præfabrikerer hotelmoduler “blot” sammensættes.

Har kigget på andre danske projekter
Peter Haaber siger, at Core Hospitality har kigget på mulighed for et andet Moxy-hotel i København – men planerne blev opgivet, blandt andet fordi der i disse år kommer så mange tusinde nye hotelværelser i København, cirka 50 procent flere end der er i dag.

”Vi har også set på muligheden for et Moxy-hotel i Aarhus, men skrinlagt denne plan, også fordi der er meget ny hotelkapacitet på vej til Aarhus,” siger Peter Haaber, der i maj næste år forventer at åbne endnu et af sine Zleep-hoteller, denne gang i Aarhus-forstaden Skejby.

Selve Core Hospitality, der skal drive Moxy Copenhagen, er et hoteldriftsselskab, der kan operere alt fra hostels til full-service hoteller og samarbejde med verdens største hotelvaremærker og lokale privatinvestorer. Core, der blev etableret i sidste kvartal af 2017, har allerede driften af Hotel Marina i Vedbæk nord for København.

Relaterede artikler:

Dansk firma bag ny Marriott-hotel i Norge

Vil øge fra ni til 20 hoteller i 2020

8.000 nye hotelværelser på vej til København

x

Læs Også

7’eren: ”Robotter kan aldrig erstatte den menneskelige kontakt”

7’eren med Katia Østergaard, administrerende direktør i Horesta, og spørgsmål om byggeplaner for hoteller i København, aircondition i varmen og om lav løn er årsag til mangel på arbejdskraft,

Københavns nye hoteller giver tusindvis af nye jobs

Der er 8.500 nye hotelværelser på vej i København. ”Vi frygter udfordringer, hvis hotellernes belægningsprocent ikke stiger - samt mangel på arbejdskraft,” siger Dansk Erhverv, der spår om 8.000 nye arbejdspladser.

Lav vækst på danske hoteller bekymrer Horesta

I årets første halvår steg væksten i hotelovernatninger i hele Danmark kun 1,4 procent – alene i København åbner frem mod 2021 cirka 8.500 nye hotelværelser.

Hotelkæde har aircondition i alle nye hoteller

Der er ingen officielle tal om, hvor mange af Københavns cirka 21.000 hotelværelser der har aircondition. Men hovedstadens største hotelkæde har det på alle sine nyeste hoteller – også de 2-stjernede.

Hotel udvides til et af Københavns største

Københavns største hotelkæde vil bruge over 400 millioner kroner på at udvide sit næststørste hotel med yderligere 270 værelser. Dermed bliver det hovedstadens 3. største med 768 værelser.

Panik-alarmer mod seksuelle overfald på Miami-hoteller

Fra næste år skal de mange tusinde ansatte indenfor blandt andet housekeeping på hotellerne i Miami Beach have bærbare alarmer til hvis de overfaldes af gæster på hotelværelser.