Der er store udvidelsesplaner for Radisson Blu H.C. Andersen Hotel i Odense. Foto: Radisson Hotel Group.

Odense-hotel skal være meget større

Radisson Blu H.C. Andersen Hotel har ikke nok i sine nuværende 150 værelser – der er planer om mere end en fordobling.

Konferencefaciliteter til 3.000 gæster stemmer ikke overens med blot 150 hotelværelser. Derfor vil Radisson Blu H.C. Andersen Hotel udvide til mindst det dobbelte, skriver Fyens Stiftstidende, Fyens.dk

Ejer af hotelbygningen, Jens Belling, ønsker at opgradere hotellet med flere hotelværelser, hotellejligheder, konferencelokaler og måske kontorfaciliteter.

Forleden nikkede politikerne ja til hotellets planer. Det glæder hotellets administrerende direktør, Jens Pedersen, selv om Odense med åbningen af Hotel Odeon med 234 værelser i det centrale Odense har fået flere værelser – uden at de dækker byens behov.

Årsagen til udvidelsesplaner for Radisson-hotellet i Odense skal findes i en stor konferencekapacitet, der gør det muligt at arrangere møder for 3.000 deltagere samtidig med, at hotellet kun kan tilbyde 150 værelser.

Det var tirsdag ikke muligt for STANDBY.dk at træffe hoteldirektør Jens Pedersen, men han siger til Fyens.dk:

”Af den grund må vi ofte sende vores gæster til andre hoteller i byen, og det er ikke udelukkende skidt, men de to tal kunne hænge bedre sammen. Derfor har vi i vores forskellige udvidelsesplaner en model, som giver en kapacitet på helt op mod 370 værelser.”

Bliver den nye lokalplan godkendt, kan udvidelsen af hotellet være klar i løbet af 2020. Jens Pedersen tilføjer, at ud over de mange konferencedeltagere er en anden årsag til, at hotellet vil udvide, et voksende antal faste gæster der bor op mod 150 dage om året på hotellet, mens de arbejder for eksempel robotindustrien eller skibsværftet Lindø.

”Den slags gæster kan godt blive trætte af et almindeligt hotelværelse; de vil gerne have et lille køkken, så de ikke skal spise ude hver aften. Den tendens ser vi i stigende grad i København, hvor flere hoteller har hotel-apartments til det formål, sådan nogle vil vi også gerne tilbyde,” siger Jens Pedersen til avisen.

Måtte ikke være højere end H.C. Andersens Hus
Byggeplanerne omfatter også, at hotellet bliver op til to etager højere. Da det blev bygget i 1982 måtte det ikke være højere end H.C. Andersens Hus.

Det eksisterende Radisson Blu H.C. Andersen i det centrale Odense omfatter i dag 7.500 kvadratmeter. En udvidelse vil kunne tilføre yderligere knap 9.000 kvadratmeter i form af en tilbygning til det eksisterende hotels nuværende tre etager med yderligere en til to etager og en ny randbebyggelse i fire etager.

Relaterede artikler:

Dansk hotelkæde bliver større

Odense på vej med ny stor rejsemesse

Kinesisk berømthed skal få flere kinesere til Fyn