Over en million fodboldturister

Engelsk fodbold har vist sig at være en guldgrube for turismen og har styrket økonomien med 6,4 milliarder kroner.

Over en million turister fra udlandet besøgte i 2011 England for at gå til Premier League fordboldkampe og turistindtægterne herfra gav den britiske økonomi et tilskud på 6,4 milliarder kroner, oplyser det nationale statistikkontor ifølge politiken.dk

Året før kom 750.000 turister til landet for at gå til fodbold – primært til kampe, hvor Manchester United og Liverpool spillede, men også London-klubberne Arsenal, Chelsea og Tottenham havde stort besøg.

De fleste fodboldturister er fra Irland med 174.000, mens 80.000 nordmænd tog over Nordsøen. Tredjestørst er USA med 61.000 fodboldentusiaster.

I alt kom 1,3 millioner turister til England for at følge en sportsbegivenhed. Efter fodbold er interessen for golf, rugby og cricket de største.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.