Lille Florida-destination viste flaget

Fra Fort Myers i Florida, her er det Sundial Beach Resort & Spa.

TURISME: Air Berlin flyver fire gange om ugen hele året fra Düsseldorf til Fort Myers i Florida.

Florida er meget mere end store turistmetropoler som Fort Lauderdale, Miami og Orlando. Her er også hyggelige og afslappede byer – Fort Myers er et godt bud på en anderledes Florida-oplevelse.

Destinationen præsenterede sig i går ved sammenkomst i København.

Fort Myers har flere enorme ’sommerhuse’, bl.a. havde to af USA’s store personligheder deres vinterhjem her.

Thomas Edison, der blandt sine over 1.000 patenter bl.a. havde grammofonen, glødepæren og cement, boede i Seminole Lodge, mens Henry Ford, grundlæggeren af Ford Motor Company og udvikleren af samlebåndet, havde sit vinterhjem i The Mangoes. Begge de to storladne hjem ligger på McGregor Boulevard og regnes som Fort Myers større turistattraktioner.

Ved Edisons store hus er bl.a. også museum med eksempler på hans mange opfindelser, ligesom der er en enorm botanisk have med vist nok 1.000 planter fra det meste af verden.

USA købte i 1821 Florida af Spanien. Selve Fort Myers blev bygget i 1850 som et militært fort for at beskytte nybyggerne mod Seminole-indianerne, der forståeligt nok ikke var særlig venskabeligt indstillede overfor de indtrængende fremmede.

Omkring Fort Myers ligger flere småøer, bl.a. Captiva Island og Sanibel.

Golfspillere har også gode muligheder. Ifølge turistmyndigheder har det sydvestlige Florida over 100 golfbaner. Og vil man shoppe billigt, så har outlet-kæden Tanger mall i Fort Myers med mange kendte varemærker.

Tyske Air Berlin flyver som eneste flyselskab fire gange om ugen til Fort Myers fra Düsseldorf. I Lufthavnen er der under en halv times ventetid på at komme ind i USA.

Den officielle turisthjemmeside er: fortmyers-sanibel.com