Lalandia i Billund. (Foto: Lalandia | PR)

Parken vil sætte Lalandia til salg

Bestyrelsen i Parken Sport & Entertainment har besluttet, at virksomheden vil undersøge mulighederne for at frasælge alle aktiviteter, der knytter sig til Lalandia-badelandene.

I januar meldte Parken Sport & Entertainment, at virksomheden var begyndt at afsøge markedet med henblik på eventuelt at afhænde enten hele eller en del af koncernens ejendomsportefølje.

Salget vil omfatte hovedbygningerne ved Parken, som er selve stadionet og fire tårne med kontorer samt de ejendomme, der er knyttet til badelandene under Lalandia-varemærket, som Parken Sport & Entertainment driver i tillæg til fodboldholdet F.C. København.

Nu oplyser selskabet i en fondsbørsmeddelelse, at bestyrelsen har truffet beslutning om at undersøge mulighederne for at foretage et helt eller delvist frasalg af den samlede pakke af Lalandia-aktiviteter.

Mange har henvendt sig
Meldingen kan betyde, at Parken Sport & Entertainment ender med at sælge både Lalandia A/S, Lalandia Billund A/S, 75 procent af Lalandia Søndervig A/S, driftsselskabet Accomodation Services A/S samt Lalandia Motala AB, der er selskabet bag et kommende badeland, som skal opføres i Sverige.

Selskabet oplyser, at et eventuelt salg også vil inkludere badelandene samt centerfaciliteterne. Bestyrelsen har truffet beslutningen på baggrund af det arbejde, der er foretaget med at lede efter potentielle købere til ejendomsporteføljen. Det fortæller bestyrelsesformand Allan L. Agerholm.

”Der er mange interesserede og kvalificerede potentielle købere, der har henvendt sig omkring ejendomsdelen af Lalandia. Vores drøftelser med dem har dog vist, at det kan give god mening at undersøge mulighederne for et samlet salg af både ejendomme og driftsselskabet eller salg af dem begge separat.”

”To meget attraktive aktiver”
Det understreges, at det på nuværende tidspunkt ikke er givet, at hverken alle eller en del af aktiviteterne relateret til badelandene vil blive solgt, men virksomheden vil gå i gang med at undersøge de aktuelle muligheder sammen med erhvervsmægleren Colliers.

”Både samlet og hver for sig er det to meget attraktive aktiver (ejendommene og driftsselskabet, red.), og derfor ønsker vi nu at afsøge de muligheder, der ligger i de forskellige modeller for et salg og ultimativt hvilken løsning, der er den bedste for Parken Sport & Entertainment samlet set,” udtaler Allan L. Agerholm.

Virksomheden fortæller yderligere, at den nye beslutning ikke får indvirkning på arbejdet med at undersøge mulighederne for et helt eller delvist frasalg af Parken-stadion og de fire kontortårne. Den proces fortsætter uændret.


Relaterede artikler:

Nyt Lalandia uden sydlandsk tema

Lalandia-bygningerne sat til salg

Lalandia vil til Sverige