Et kig ind i barområdet på Hotel AX i Helsinki, der fremover skal drives af Strawberry-hotels. PR-foto.

Petter Stordalen får drift af nordisk luksushotel

Hotel AX i Helsinki bliver 14. hotel i den norske milliardærs Strawberry-hotelkæde, tidligere Nordic Choice Hotel. AX kommer i kategorien fritstående hoteller som for eksempel Villa Copenhagen.

Strawberry-hotellerne, der indtil dette forår førte navnet Nordic Choice Hotels, tæller foreløbig over 225 nordiske hoteller under varemærkerne Comfort Hotel, Quality Hotel, Clarion Hotel og Clarion Collection Hotel.

Blandt Strawberry-hotellerne er også 40 såkaldte fritstående luksushoteller udenfor kategori. Blandt disse, som Hotel AX fra 1. november bliver en del af, er Hotel Kämp, også i Helsinki, samt Villa Copenhagen, Copperhill Mountain Lodge i Sverige samt norske Sommerro. Fra årsskiftet bliver også Copenhagen Admiral Hotel en del af Strawberry’s fritstående hoteller.

I en pressemeddelelse skriver Strawberry, at Hotel AX, som man overtager driften af fra 1. november, er Finlands førende hotel indenfor kunst og kultur. Hotellet i bydelen Jätkäsaari, der bliver det 14. Strawberry-hotel i Finland, åbnede sidste år og har 173 værelser og suiter, restaurant, mødelokaler og meget mere.

Et helt unikt hotel
I pressemeddelelsen siger Petter Stordalen om overtagelsen af driften af AX-hotellet i denne uge: ”Det er med en utrolig stolthed, at vi nu udvider vores nordiske hotelportefølje med Hotel AX. Det er et helt unikt hotel – og det glæder mig at fortsætte vores vækst i Finland.”

Lejeaftalen om Hotel AX løber i 20 år, oplyses det – hotelbygningen ejes af Terrieri Kiinteistöt, der beskrives som en alternativ investeringsfond forvaltet af S-Bank Fund Management.

I pressemeddelelsen siger Eero Ojala, direktør for S-Bank Fund Management: ”Gennem lejeaftalen med Strawberry får vi forudsætningerne for at fortsætte med at udvikle og positionere Hotel AX yderligere. Ved at blive en del af en stor nordisk hotelportefølje kan vi også få vores virksomhed ud i et større geografisk område.”

Fra næste sommer vokser Strawberry yderligere i Finland med ibrugtagningen ved Helsinkis lufthavn af et nyt dobbelthotel: Comfort Hotel Helsinki Airport og Clarion Hotel Helsinki Airport.

 

Relaterede artikler:

Petter Stordalen overtager drift af dansk luksushotel

Dansk luksushotel får nyt nordisk familiemedlem

Petter Stordalen skal drive stort nyt hotel