Piloter i strid med fagforening

LUFTFART: Uenighed om organisering af piloter i det største danskejede helikopterfirma. Striden står mellem to pilotfraktioner samt Bel Air og fagforeningen Flyvebranchens Personale Union, FPU, der truer med sagsanlæg.

Flertallet af Bel Airs helikopterpiloter vil fortsætte den eksisterende lokalaftale. Striden er kommet efter mindretal af piloter i Bel Air sammen med FPU ønskede kollektiv overenskomst.

”Bel Air er meget afhængig af fleksibilitet, direkte dialog og indbyrdes forståelse for bl.a. at kunne konkurrere med større helikopterselskaber. Et element af dette er, at vi bliver enige om ansættelsesbetingelser med vores piloter og vores pilotforening, BAP,” skriver Bel Air på sin hjemmeside og understreger, at alle medarbejdere har ret til at organisere sig.

Omvendt skriver Avisen.dk, at to piloter hos Bel Air blev fyret efter de på et møde i februar argumenterede for, at Bel Air skulle indgå FPU-overenskomst.

Der er intet dramatisk i opsigelsen, siger Bel Airs bestyrelsesformand, advokat Jan Godballe Børjesson og forklarer til Avisen.dk, at de to piloter blev fyret i forbindelse med tilpasning af organisationen pga. udsigt til færre flyvninger.

”Vi forventer produktionsnedgang i år. Bel Air tilpasser som andre virksomheder kapaciteten til forventningerne,” siger han.

Bestyrelsesformanden vurderer, at virksomheden ikke er tjent med en kollektiv overenskomst.

FPU ved vil ifølge Anders Mark Jensen sagsøge Bel Air pga. fyringerne.