Anders Ladefoged Mortensen må i denne tid bruge kørestol indtil han igen er på benene. Her med sin hustru, Helle. Privatfoto.

Projektchefen må i år se Ferie for Alle fra en kørestol

Når Ferie for Alle starter fredag er projektchef Anders Ladefoged Mortensen ikke i spidsen. Han fik først en blodprop og brækkede siden ryggen. ”Jeg håber at være tilbage til sommer,” siger han.

For mange rejsebureauer og de mange andre udstillere, forbindes Skandinaviens største rejsemesse, Ferie for Alle i Messecenter Herning, med projektchef Anders Ladefoged Mortensen og hans team.

Anders Ladefoged Mortensen skulle i år have stået i spidsen for Ferie for Alle for 19. gang. Han har før sagt, at i løbet af weekenden med rejsemessen, går han omkring 50.000 skridt i de store udstillingshaller.

Men sådan bliver det ikke i år. For i sensommeren fik Anders Ladefoged Mortensen en blodprop i hjernen. Og i november, hvor han i øvrigt fejrede 20 år jubilæum i MCH, faldt han og brækkede ryggen.

Anders Ladefoged Mortensen, der sidste måned fyldte 60 år, siger til Standby.dk: ”Det har været hårdt de seneste måneder. Men når man ser på mange andre, jeg har mødt på sygehuse og til genoptræning, har jeg trods alt været en af de heldige. Og nu er der ikke andet at gøre, end bare at klø på.

Jeg arbejder ud fra, at det, jeg kan gøre noget ved, det arbejder jeg med. Alt det, jeg ikke kan gøre noget ved – for eksempel at være bitter – det gider jeg ikke bruge tid på. Det gælder om at kigge frem,” siger han med sin upåvirkede, optimistiske stemme.

”Hovedet fejler ikke noget”
Med Anders Ladefoged Mortensen ufrivilligt på sidelinjen til dette års Ferie for Alle, har det enorme arbejde med klargøring til rejsemessen været pålagt resten af MCH-teamet omkring rejsemessen, der til årets FFA har teamleder Johnny Tang Frandsen i spidsen.

Anders Ladefoged Mortensen siger: ”I år bliver Ferie for Alle noget andet for mig. Ferie for Alle er jo mit ”hjertebarn,” men årets messe har jeg siden september måtte følge fra sidelinjen, og jeg har set mine fantastiske kolleger gøre et imponerende arbejde. Det har virkelig været en fornøjelse at opleve.

Jeg kommer til åbningen på fredag og regner i hvert fald med at være i MCH hele dagen og noget af lørdagen. Jeg glæder mig til at hilse på alle de gode udstillere og samarbejdspartnere, som jeg kender – og savner – og så bare opleve messen.”

Og, tilføjer han: ”Hovedet fejler ikke noget, men lige nu har jeg udfordringer med balancen og mangler muskelkraft i benene. Men jeg er positiv og glæder mig til at komme tilbage til MCH; jeg har været på nogle messer for nylig, jeg kan komme rundt i kørestol og er så småt begyndt at kunne gå lidt med rollator og krykker.”

Opbakning fra familie og MCH – og genoptræning
Ikke længe efter blodproppen var blevet behandlet i efteråret, havde Anders Ladefoged Mortensen en faldulykke, ”hvor jeg brækkede ryggen og fik en alvorlig rygmarvsskade.

Jeg er i fuld gang med genoptræning på Rygmarvscenteret i Viborg – og skal være der i endnu et par måneder. Det er en hård omgang – men heldigvis med fremskridt, selvom alt ikke bliver som før,” siger han.

Heldigvis har jeg fra første sekund fået 100 procent opbakning fra MCH, som giver mig al den tid, jeg har brug for. Den tryghed er jeg evig taknemmelig for – den betyder alt, også at jeg i en livsændrende situation har kunne beholde min optimistiske tilgang til livet, og se de positive muligheder,” siger Anders Ladefoged Mortensen.

Roserne til omgivelserne gælder også familie. ”De sidste fem måneder har ikke været lette for dem – ikke mindst min hustru, Helle, har gjort en kæmpe indsats for at holde sammen på det hele,” lyder det fra Anders Ladefoged Mortensen, der håber at være tilbage på arbejde i MCH inden sommerferien.

 

Relaterede artikler:

Boom i gratis rejseforedrag på Ferie for Alle

Ferie for Alle: Mange flere rejsebureauer er med i år

Billund Lufthavn: Ferie for Alle er vores rejsemesse