Forældre kan få rabat ved ikke at bruge mobilen på ferie med børn.

Rabat for ikke at bruge telefonen på ferien

Hotelkæde vil som forsøg i en prøveperiode give fem procent rabat, hvis forældrene undlader at bruge mobilen mens de holder ferie med deres børn.

Hvis forældrene kan koncentrere sig om deres børn når de er på ferie, frem for at bruge mobilen, så kan det give rabat. Det er i hvert fald udspillet på såkaldte ”udvalgte hoteller” fra den amerikanske hotelkæde Wyndham, der også har varemærker som Days Inn, Howard Johnson, Ramada og Travelodge. Tilbuddet gælder en række hoteller indenfor varemærket Wyndham Grand Hotels.

Wyndham har angiveligt lavet en undersøgelse af forældres mobilvaner under ferien. Ifølge den mener 54 procent af de medvirkende børn, at deres forældre ”for ofte” bruger mobilen på ferien – og 32 procent af børnene føler sig tilsidesat og ”uvigtige” når forældrene i stedet for dem bruger tid på mobilen.

Derfor vil Wyndham nu som et forsøg frem til 3. september tilbyde familier på ferien fem procent rabat, hvis forældrene ikke hele tiden bruger mobilen.

”Vi kommer med udspillet fordi vi for ofte ser, at ferierende forældre ”lige” skal være med i et telefonmøde med jobbet – og på nogle af vores hoteller har vi stillet ekstra stole frem ved poolen fordi de voksne gæster bruger mere tid på telefonen end for eksempel i bassinet med børnene,” siger talsmand for Wyndhams nye udspil til hjemmesiden Travel + Leisure.com

Mobilen låses inde
For at lade telefonerne være under ferien med børnene tilbyder Wyndham rabatten på nogle af sine ”udvalgte hoteller” under varmemærket Wyndham Grand Hotels (det gælder blandt andet hotellerne Clearwater Beach, Orlando Bonnet Creek, Chicago Riverfront, Hotel Galvez og The Mills House). Det særlige telefontilbud gælder et begrænset antal værelser, understreges det.

Til gengæld for rabatten får hotelgæsterne en aflåselig boks med en tidslås til deres smartphones. Boksen kan først åbnes når den indstillede tidsperiode er opfyldt.

 

Relaterede artikler:

De unge danskere har for travlt til ferie

Rejsetrends for sommeren 2018

Hver fjerde dansker undgår sociale medier