Erhvervsrejsebureauet BCD Travel har udgivet den første af seks planlagte informationsrapporter med fokus på teknologiens konsekvenser indenfor køb og salg af erhvervsrejser. Foto: BCD Travel.

Rejsebranchen på vej mod smartere kontrakter

”Blockchains vil komme stadig mere i spil,” siger det globale erhvervsrejsebureau BCD Travel, der i nye informationsrapporter sætter fokus på emner inden for erhvervet.

BCD Travel vil med sine nye rapporter stille skarpt på teknologiens konsekvenser ved køb i erhvervsrejsebranchen. Erhvervsrejsebureauet har planlagt seks informationsrapporter for at hjælpe virksomheder blandt sine kunder med at bruge nye teknologier, der kan ændre rejsebranchen.

Den første informationsrapport er netop udkommet med overskriften ”Emerging technology and travel management: Sourcing”. De resterende fem rapporter forventes udgivet indenfor 12 måneder.

Den første rapport beskriver, hvordan de såkaldte blockchains kan åbne døren for bedre kontrakter samt sikre indløsning og udveksling af bonuspoint på tværs af hotelprogrammer. Blockchains er blandt andet designet til at gøre det vanskeligt at ændre tidligere transaktioner, oplyser BCD Travel.

Director Client Management for BCD Travel i Danmark, Thomas Friis Rasmussen, siger: ”Der sker en enorm udvikling i erhvervsrejsemarkedet i disse år, og en række nye teknologiske muligheder kan potentielt set vende op og ned på den traditionelle tilgang.”

”Baseret på vores viden fra blandt andet det danske marked, kan BCD Travel med disse nye rapporter komme med vores anbefaling til konkrete tiltag, der kan hjælpe til at virksomheder, i samarbejde med os, får fuldt udbytte af den nye teknologi og en tidssvarende tilgang til erhvervsrejser.”

Flere partnerskaber
Til STANDBY.dk siger Thomas Friis Rasmussen:

”Der er tendens til flere og flere partnerskaber i rejsebranchen. Disse omfatter blandt andet aftalte priser og rabatter. Men det er vist almindelig kendt, at det sker, at den ene partner i aftalen ikke konsekvent overholder, hvad man er blevet enig om. Et eksempel kan være hotelsiden, hvor hotelleverandøren ikke har nok værelser til rådighed til den aftalte kontraktpris.”

“Derfor er der i nogle tilfælde behov for smartere kontrakter mellem parterne, så begge får det ud af aftalen, man har givet hinanden håndslag på. Dette er et af områderne, hvor blockchain vil komme mere i spil. Hos nogle er dette et relativt nyt begreb, hos andre aktører er det mere indarbejdet,” siger Thomas Rasmussen og tilføjer:

“Men på bundlinjen gælder det, at man skal overholde de kontrakter, man har indgået mellem køber og leverandør – også så en af aftaleparterne ikke under-performer.”

Thomas Rasmussen tiltrådte i juni i år, han kom fra stilling som chef for et andet stort erhvervsrejsebureau i Danmark, American Express Global Business Travel.

Informationsserien fra BCD udgives af BCD Travels Research and Intelligence-afdeling. Den anden rapport i serien, der fokuserer på politikker, vil forventes klar i oktober.

Relaterede artikler:

Erfaren profil får nyt job hos erhvervsrejsebureau

Erhvervslivet kan have millioner til gode

Rejsebureauer lander nye aftaler med Air France KLM