Rejser er blevet farligere

To ud af tre erhvervsledere mener, at det gennem det seneste år er blevet farligere at rejse, viser en undersøgelse fra Ipsos MORI for International SOS.

63% af erhvervslederne er af den opfattelse , at det er blevet farligere at rejse og det har blandt andet medført, at 42% af organisationerne modificerede deres rejseplaner i 2017.

Undersøgelsen viser, at ændringerne af rejseplaner for 58% vedkommende skyldtes frygt for sikerheden, mens naturkatastrofer stod for 43% af omlægningerne.

Resultaterne er enslydende fra hele verden bortset fra Amerika, hvor naturkatastrofer var vigtigste årsag fulgt af frygt for sikkerheden.

Bekymringen om sikkerhed steg mest i USA, hvor 78% erhvervsledere mener det er blevet farligere at rejse mod 59% i Europa. I Afrika og Mellemøsten mener 51% til gengæld, at det er blevet mere sikkert at rejse det seneste år.

James Wood, sikkerhedsdirektør i International SOS: “Mens sandsynligheden for direkte at blive involveret i sikkerhedsproblemer er ganske lav, må de rejsende ikke være ligeglade. Heller ikke ferierejsende bør være nervøse, men små justeringer i adfærden kan betyde en stor forskel. Vær opmærksom på sikkerhedsrisici også på populære ferie- og businessdestinationer og vær hele tiden orienteret om eventuelle lokale ændringer i sikkerhedsforholdene”.

Alvorlig sikkerhedsbrist i Heathrow

Øget sikkerhed i Thailand efter bombe-anslag