Rejser er blevet farligere

To ud af tre erhvervsledere mener, at det gennem det seneste år er blevet farligere at rejse, viser en undersøgelse fra Ipsos MORI for International SOS.

63% af erhvervslederne er af den opfattelse , at det er blevet farligere at rejse og det har blandt andet medført, at 42% af organisationerne modificerede deres rejseplaner i 2017.

Undersøgelsen viser, at ændringerne af rejseplaner for 58% vedkommende skyldtes frygt for sikerheden, mens naturkatastrofer stod for 43% af omlægningerne.

Resultaterne er enslydende fra hele verden bortset fra Amerika, hvor naturkatastrofer var vigtigste årsag fulgt af frygt for sikkerheden.

Bekymringen om sikkerhed steg mest i USA, hvor 78% erhvervsledere mener det er blevet farligere at rejse mod 59% i Europa. I Afrika og Mellemøsten mener 51% til gengæld, at det er blevet mere sikkert at rejse det seneste år.

James Wood, sikkerhedsdirektør i International SOS: “Mens sandsynligheden for direkte at blive involveret i sikkerhedsproblemer er ganske lav, må de rejsende ikke være ligeglade. Heller ikke ferierejsende bør være nervøse, men små justeringer i adfærden kan betyde en stor forskel. Vær opmærksom på sikkerhedsrisici også på populære ferie- og businessdestinationer og vær hele tiden orienteret om eventuelle lokale ændringer i sikkerhedsforholdene”.

Alvorlig sikkerhedsbrist i Heathrow

Øget sikkerhed i Thailand efter bombe-anslag

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.