Rekord på bornholmerfærgerne

Næsten halvanden million passagerer blev sidste år transporteret med færger til eller fra Bornholm.

Bornholms popularitet som feriedestination nåede efter alt at dømme nye højder i 2017, da der for tredje år i træk blev sat rekord på hovedfærdselsåren, færgeruten mellem Rønne og Ystad. 348.371 personbiler benyttede ifølge Rederiet Færgen ruten sidste år – en stigning på 6,6 procent i forhold til året før.

Også passagertallet voksede pænt med 5,3 procent på hovedruten, og tæller man ruterne Rønne-Køge og Rønne-Sassnitz med, har knap halvanden million personer rejst til eller fra Bornholm ad vandvejen.

Lavere færgetakster
Rekorden falder ikke underligt sammen med, at de nye, lavere færgetakster slog igennem.

Fra den 1. september 2016 blev det muligt at opnå rabat på færgeture til en række mindre øer. Til Bornholm kan man helt konkret spare op til 26 procent.

Foruden Bornholm særlige naturoplevelser trækker en begivenhed som Folkemødet og den voksende mængde af gastronomiske oplevelser på øen mange besøgende til.

Også færgeruterne til Samsø og Fanø oplevede i 2017 større færgetrafik end nogensinde før.

Relaterede artikler:

Markant billigere at sejle til Bornholm

Bornholm udvider havnen til krydstogttrafik

Indrejsekontrol til Bornholm

x

Læs Også

Molslinjen ikke bekymret for mulig Kattegat-bro

”Den debat forholder vi os til cirka hvert andet år, hvor en Kattegat-forbindelse kommer op til overfladen,” siger Molslinjens direktør efter transportministerens udspil om ren vejforbindelse.

Scandlines får nye medejere

Rederiet med færgeruter mellem Danmark og Tyskland udvider ejerkredsen med to nye kapitalfonde. Salget giver den nuværende ejer en milliardgevinst.

Appetit på fragtskibe svækker ikke persontransporten

Et opkøb af tyrkisk operatør af fragtmarkedet i Middelhavet koster milliarder i investering, men det betyder ikke, at beslutningen om fornyelsen af passagerskibe hos DFDS er sat i stå.

Tropisk bar skal øge omsætning hos rederi

Stena Line har investeret millionbeløb i ny caribisk bar på den største af færgerne på rederiets primære passagerrute mellem Sverige og Danmark.

Stena Lines nye RoPax tager form

Den 2. februar blev kølen lagt til det første af Stena Lines RoPax skibe på Avic Weihai Shipyard i Kina. Den traditionelle ceremoni er starten på konstruktionen af fartøjet.

Molslinjen aflyser otte afgange fredag

Express 2 kommer ikke ud at sejle fredag efter brand i et maskinrummet torsdag. Lørdag er der indtil videre ingen aflyste afgange.