Rekord på bornholmerfærgerne

Næsten halvanden million passagerer blev sidste år transporteret med færger til eller fra Bornholm.

Bornholms popularitet som feriedestination nåede efter alt at dømme nye højder i 2017, da der for tredje år i træk blev sat rekord på hovedfærdselsåren, færgeruten mellem Rønne og Ystad. 348.371 personbiler benyttede ifølge Rederiet Færgen ruten sidste år – en stigning på 6,6 procent i forhold til året før.

Også passagertallet voksede pænt med 5,3 procent på hovedruten, og tæller man ruterne Rønne-Køge og Rønne-Sassnitz med, har knap halvanden million personer rejst til eller fra Bornholm ad vandvejen.

Lavere færgetakster
Rekorden falder ikke underligt sammen med, at de nye, lavere færgetakster slog igennem.

Fra den 1. september 2016 blev det muligt at opnå rabat på færgeture til en række mindre øer. Til Bornholm kan man helt konkret spare op til 26 procent.

Foruden Bornholm særlige naturoplevelser trækker en begivenhed som Folkemødet og den voksende mængde af gastronomiske oplevelser på øen mange besøgende til.

Også færgeruterne til Samsø og Fanø oplevede i 2017 større færgetrafik end nogensinde før.

Relaterede artikler:

Markant billigere at sejle til Bornholm

Bornholm udvider havnen til krydstogttrafik

Indrejsekontrol til Bornholm

x

Læs Også

Molslinjen fjerner bilister fra motorveje

TURISME: Flere bilister bruger vandvejen mellem Jylland og Sjælland. Molslinjen har i årets fem første måneder flyttet 92 mio. bil-km fra det trafikerede vejnet.

Rederi ind i kampen om indenrigsrejsende

TURISME: Fra på lørdag er ny aktør klar til konkurrencen om passagerer mellem København og Aarhus. Det sker med ny busrute via Molslinjen og priser fra 99 kr.

DFDS får flere særarrangementer

CRUISE: Mens kahytterne ofte er fyldte om sommeren, er der igen i efteråret varierede tilbud hos rederiet mellem København og Oslo. Der er alt fra ’bøf-konkurrence’ til ’heavymetal-cruise’. Koncert med Kim Larsen blev udsolgt samme dag, den blev sat til salg.

Billigere Storebæltsbro rammer Scandlines

TURISME: Regeringen vil fra næste år begynde at gøre det 25 pct. billigere at krydse broen. Det vil bl.a. ramme Scandlines’ færger mellem Danmark og Tyskland, hvorfor rederiet er klar med nye protester. ”En prisnedsættelse gør ondt på Scandlines, der i forvejen har høje priser,” siger turisme-økonom.

Scandlines’ ejer klar til salg

TURISME: Ifølge den danske hjemmeside Inside Business vil kapitalfonden bag Scandlines sælge. Scandlines har bl.a. ruterne fra Rødby-Puttgarden og fra Gedser til Rostock – men udfordres af mulig fast forbindelse under Femern. DFDS nævnes som mulig køber af Scandlines.

Kursændring hos DFDS

CRUISE: Det store rederi slår fra næste måned en række salgs- og marketingfunktioner sammen. Det betyder bl.a. at stillingen som landechef i f.eks. Danmark nedlægges – den nuværende landechef bliver i stedet global salgsdirektør.