Rekord på bornholmerfærgerne

Næsten halvanden million passagerer blev sidste år transporteret med færger til eller fra Bornholm.

Bornholms popularitet som feriedestination nåede efter alt at dømme nye højder i 2017, da der for tredje år i træk blev sat rekord på hovedfærdselsåren, færgeruten mellem Rønne og Ystad. 348.371 personbiler benyttede ifølge Rederiet Færgen ruten sidste år – en stigning på 6,6 procent i forhold til året før.

Også passagertallet voksede pænt med 5,3 procent på hovedruten, og tæller man ruterne Rønne-Køge og Rønne-Sassnitz med, har knap halvanden million personer rejst til eller fra Bornholm ad vandvejen.

Lavere færgetakster
Rekorden falder ikke underligt sammen med, at de nye, lavere færgetakster slog igennem.

Fra den 1. september 2016 blev det muligt at opnå rabat på færgeture til en række mindre øer. Til Bornholm kan man helt konkret spare op til 26 procent.

Foruden Bornholm særlige naturoplevelser trækker en begivenhed som Folkemødet og den voksende mængde af gastronomiske oplevelser på øen mange besøgende til.

Også færgeruterne til Samsø og Fanø oplevede i 2017 større færgetrafik end nogensinde før.

Relaterede artikler:

Markant billigere at sejle til Bornholm

Bornholm udvider havnen til krydstogttrafik

Indrejsekontrol til Bornholm

x

Læs Også

Molslinjen aflyser otte afgange fredag

Express 2 kommer ikke ud at sejle fredag efter brand i et maskinrummet torsdag. Lørdag er der indtil videre ingen aflyste afgange.

De danske øer risikerer at miste storsponsor

Når ’Færgen’ til efteråret forsvinder fra Bornholm, mister man 70 procent af omsætningen, og det kan blive sidste år med en stribe af sponsorater til festivals på de danske øer.

DFDS øger i Østersøen

I 2021 indsætter det danske rederi to nye fragt- og passagerskibe på sine ruter i Østersøen, hvor man allerede har seks ruter.

Ens hybridfærger til de danske småøer

18 ø-kommuner er gået sammen om udviklingen af en ny hybridfærge og får opbakning fra regeringen.

Ærøs el-færge ‘Ellen’ forsinket

Indsættelsen af el-færgen Ellen, der var planlagt til april 2018, forventes udsat til august. Problemer i design- og konstruktionsfasen har medført forsinkelser.

Scandlines på vej mod salg

Rederiet Scandlines vurderes ifølge The Sunday Times at kunne indbringe kapitalfonden 3i, der ejer rederiet, mere end fem milliarder kroner.