Rekordoverskud hos Etihad

etihad-787-9-courtesy-etihadAbu Dhabi baserede Etihad Airways har præsenteret et nettooverskud i 2014 på 73 millioner dollars – en fremgang på 52,1% i forhold til 2013.

Det var selskabets fjerde overskud i træk og det hidtil største, hvilket hænger sammen med en vækst i omsætningen på 26,7% til 7,6 milliarder dollars og med en passagervækst, som overgik kapacitetsforøgelsen.

CEO James Hogan: “Vores fokus er på at fastholde et overskud og vores fjerde år med nettooverskud satidig med, at vi fortsat investerer i nye ruter, nye fly og ny infrastruktur viser, at vi lever op til ejernes forventninger”.

Passagertallet steg med 22,3% til 14,8 millioner. RPK steg med 23,6% til 68,6 milliarder. ASK med 21,8% til 86,6 milliarder og load factor med 1,2 procentpoint til 79,2%.

En vigtig faktor til væksten er Etihads partnerskabsstrategi med aktieposter i strategisk vigtige flyselskaber, som genererede omsætninger på 1,1 milliarder dollars i 2014, en vækst på 37,7% i forhold til 2013, og står for 24% af Etihads samlede passageromsætning. Selskabet har aktier i Air Serbia, Alitalia, airberlin, Air Seychelles, Aer Lingus, Jet Airways, Virgin Australia og i det schweizisk baserede Etihar Regional, der opereres af Darwin Airline.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.