Retsligt forbud mod salg af TAP

tap-air-portugal-airbus-A321Den portugisiske regering er blevet ramt af et retsligt forbud mod salget af det nationale flyselskab TAP, men har besluttet sig for alligevel at gå videre med salgsforhandlingerne.

I morgen, fredag, er det sidste frist for at indgive endelige, bindende tilbud på de udbudte 61% af aktierne i flyselskabet.

“Vi vil ikke ændre denne deadline”, siger transportminister Sergio Monteiro, selv om landets øverste handelsret onsdag begærede salget suspenderet, fordi regeringen har undladt at lade to uafhængige institutioner evaluere flyselskabet, inden det sættes til salg. Sagen blev indbragt for retten af borgergrupper, der er imod salget.

Sergio Monteiro iger, at regeringen vil påberåbe sig en lov om ’offentlighedens behov’,som under portugisisk lov vil overtrumfe det retslige krav om suspendering.

I maj opfordrede regeringen to brasilianske luftfartsinvestorer til formelt at byde på TAP. Det er den amerikansk-brasilianske investor David Neeleman, som startede JetBlue i USA og den tyske Efromovich, som kontrollerer Sydamerikas Avianca.