Russiske fly igen på markedet

Det forsinkede Superjet 100 er det første passagerfly bygget i Rusland siden Sovjetunionens sammenbrud og har til hensigt at optage konkurrencen med de to store, Airbus og Boeing, på markedet for regionalfly.

 

Selskabet ejes af det statskontrollerede Sukhoi og for 25% vedkommende af italienske Finmeccanica og har på fly-messens tre første dage solgt 60 fly, hvilket forøger ordrebeholdningen til 161.

 

Kunderne er det Bermuda baserede leasingselskab Pearl, som skal have leveret 30 fly næste år, og det indonesiske flyselskab Kartika – ligeledes med 30 fly.

 

Superjet 100 fløj første gang i maj 2008, men en række forsinkelser betyder, at de første fly til kunderne ikke ventes før slutningen af 2010. Selskabets første ordrer gik som ventet til Aeroflot, som var først på banen med en ordre på 30 fly. Ungarske Malev fulgte lige efter – ligeledes med en ordre på 30 fly.

 

Thailands Orient Thai Airlines har bestilt 24 Superjet 100, mens russiske Gazpromavia har lagt billet ind på 10 fly.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.