MC21-300 på testflyvning. Foto: Irkut.

Aeroflot køber 50 russiske fly

Det nationale russiske flyselskab har afgivet ordre på 50 russiskbyggede mellemdistancefly af typen MC-21.

Aeroflot bliver den største kunde til de russisk byggede mellemdistancefly Irkut MC-21-300. Rostecs leasingselskab Aviacapital-Service leverer flyene til Aeroflot på operationelle leasingaftaler, hvilket gør Aeroflot til den største leaser af det nyeste russisk konstruerede og byggede fly. Den samlede ordre løber op i fem milliarder dollars for leasing og vedligehold.

Flyet konfigureres til Aeroflots behov med plads til 169 passagerer, fordelt på 16 business-class og 153 economy-class sæder. I første fase af kontrakten leveres flyet med motorer, der er produceret uden for Rusland, men fra fly nummer 26 er det hensigten, at flyet skal kunne leveres med russisk byggede motorer af typen PD-14, som netop er i gang med certificering.

12 års leasingaftale
Det første fly skal efter planen leveres til Aeroflot i første kvartal 2020 og alle fly skal være leveret i 2026. Hvert fly leases for en periode på 12 år med option på to-årige forlængelser op til tre gange. Aeroflot regner med at indsætte flyet på både indenrigs- og udenrigsflyvninger.

MC-21 er et mellemdistancefly produceret af Irkut Corporation (en del af United Aircraft Corp, UAC) i samarbejde med flere russiske leverandører. Rostecs datterselskaber, der er involveret i produktionen er  VSMPO-AVISMA, United Engine Corporation, Technodinamika, Concern Radio-Electronic Technologies, og RT-Chemcomposite.

Relaterede artikler:

Aeroflot blandt verdens 20 største

Aeroflot vil ikke have tykke stewardesser

Aeroflot afbestiller otte Airbus A350-800

x

Læs Også

Ny lov om flydrift på vej i USA

Kongressen i USA forbereder en lov om bedre plads på flyene og bedre forbrugerbeskyttelse. Der er også krav om en kulegravning af de mange forsinkelser i amerikansk flytrafik.

Turistdirektør håber på flere easyJet-ruter

Direktøren for VisitAarhus glæder sig over de kommende easyJet-ruter til Aarhus – og har forslag til andre ruter der kunne flyves til lufthavnen i Aarhus.

Lufthavn importerer mange passagerer til langruter

Helsinki, Keflavik i Island og Amsterdam er blandt de 10 lufthavne, hvorfra der flyver flest rejsende til Københavns Lufthavn for at skifte til langrutefly.

Langsom vækst for kvinder som piloter

Stadig flere kvinder bliver piloter, men stigningen går ikke hurtigt. Kun 3 europæiske flyselskaber er blandt de 20 i verden med flest kvinder i cockpittet.

BA skælder ud på London Heathrow

Den er alt for lange ventetider ved paskontrollen i London Heathrow – passagererne kan stå i kø i timevis, lyder det fra British Airways’ koncernchef.

Dansker chef for Norwegians 6.000 kabineansatte

Tidligere chef for kabinepersonalet hos SAS i Københavns Lufthavn og senest Director Cabin Crew i det norske rekrutteringsselskab OSM Aviation er netop blevet øverste ansvarlige for samtlige Norwegians kabineansatte.