Rytteriet med Martin Buch, til venstre, og Rasmus Botoft flankerer næstformand i PATA Danmark, June Nielsen, der har et nært forhold til de to muntre sjæle der oftest køber deres rejser i Inter Travel, som June Nielsen er medejer af. Foto: Henrik Baumgarten.

Rytteriet: Vi har købt Tivoli og d’Angleterre

Duoen fra Rytteriet optrådte torsdag ved PATA’s generalforsamling med to af deres elskede figurer, snobberne Fritz og Poul. De havde flere ”nyheder” til de fremmødte på Royal Hotel i København.

”Vi har købt Tivoli – vi var inde og se Vinter i Tivoli og synes ærligt talt, at det var lidt for tarveligt. Så nu skal Tivoli overdækkes med en masse bambus og omdannes til en au-pair-park.”

Det var en af nyhederne som Rytteriet, Martin Buch og Rasmus Botoft havde med, da de torsdag underholdt en fantastisk halv times tid ved rejsebrancheforeningen PATA (Pacific Asia Travel Association) Danmarks generalforsamling på Royal Hotel i København.

Rytteriet optrådte til vennepris, ikke mindst fordi de er gode kunder i InterTravel Rejsebureau, hvor PATA’s næstformand, June Nielsen, er en af de to ejere.

Rytteriet optrådte med to af deres mest elskede personer, Søde Fritz og Søde Poul, Snobberne, der har mange synspunkter om de fattige og mange andre ting. Men alt hvad de siger er til at grine af – og tænke lidt over.

Rytteriet havde fået liste over deltagerne og deres firmaer til PATA’s komsammen. Derfor kunne de blandt andet sige henvendt til et krydstogtrejsebureau, at ”krydstogter er vel en slags flydende ghettoer.”

På listen over deltagere kunne de også se, at Norwegian var til stede – og sagde til Frank Nordbjerg Olesen, salgschef for Norwegian i Danmark: “Vi kondolerer med det seneste regnskab.” (Norwegians regnskab for sidste kvartal af 2018 kom forleden og viste et driftsunderskud på 2,4 milliarder kroner, eller et tab på 26 millioner kroner – om dagen, red)

Rytteriet er i øvrigt glade for klimaforandringerne med det stigende havvand. ”Så kan vi snart sejle ind til Hotel d’Angleterre på Kgs. Nytorv,” sagde de.

”Er blevet lidt Scandic-agtigt”
De havde nemlig besøgt Danmarks nok fineste hotel, d’Angleterre – men var ikke rigtigt imponeret af ombygningerne. ”Det er blevet sådan lidt Scandic-agtigt; så nu har vi købt d’Angleterre og kontaktet det firma der i sin tid transporterede Lauritzen-terminalen i Københavns Lufthavn fra den ene ende til den anden.

De skal nu rulle d’Angleterre op til os i Rungsted, hvor vi også har købt Karen Blixen-museet Rungstedlund. Det skal nu rives ned og i stedet give plads til Angleterre,” lød det.

Snobberne fortalte også, at de havde taget Metroen til Royal Hotel. ”Det er en god ide med Metroen, så får man alle de fattige ned under jorden – men de kommer sgu op igen. Det er ikke helt gennemtænkt,” var analysen.

Snobberne tog også fat på landechef Torben Nygaard fra erhvervsrejsebureau FCM Travel Solutions. De troede at FCM var superligaklubben FC Midtjylland fra Herning. ”Hvorfor har vi aldrig hørt om FCM (rejsebureauet, red),” spurgte de Torben Nygaard der lovede, at det kom de også snart til.

Mens de var i gang forærede Snobberne også rejsebrancheanalytiker Ole Egholm ejerskabet af Billund Lufthavn – og spurgte lufthavnens repræsentant, Henriette Lauritsen: ”Lander der egentlig nogen fly i Billund Lufthavn?”
Hvilket Henriette, der er medlem af bestyrelsen for PATA Danmark, bestemt kunne bekræfte er tilfældet.

Hr. Møllers kiosk
Snobberne har før lavet sjov med supermarkedskæden Netto, der tidligere var ejet af A.P. Møller-Mærsk. Netto fik også en tur i aftes.

”Vi har også været i søde hr. Møllers kiosk (Netto, red) – og det er da morsomt, at en af Danmarks rigeste mænd drev af en Danmarks klammeste kiosker,” siger Snobberne – der også fik salen til at grine da de spurgte en fra publikum, hvor længe hun havde været i rejsebranchen. 30 år, lød svaret. ”Har du slet ingen ambitioner,” spurgte duoen, der i øvrigt optrådte i deres nyeste Snob-kostumer…

Samme bestyrelse
Selve generalforsamlingen, der blev holdt efter Snobbernes optræden, forløb udramatisk. Formand er fortsat Claus Vestergaard Pedersen fra Radisson Hotel Group, mens June Nielsen fra InterTravel er næstformand.

De øvrige bestyrelsesmedlemmer er, nævnt alfabetisk, Christian Bjerre fra British Airways, Claus Bille fra Wetbeds.com, Henriette Lauritsen fra Billund Lufthavn, Micky Macerias fra Booking.com, Martin Schmidtsdorff fra Atlantic Link og Pakpon Nuangsen fra Thai Airways.

Lene Guldmann fra Albatros Travel havde ønsket at forlade bestyrelsen – hendes post besættes ved generalforsamlingen næste år.
Om Snobberne kommer igen vides endnu ikke…

Relaterede artikler:

Mange ville til nytårskur hos PATA

Tivoli fejrede mere plads til møder og events

25 danske hoteller til tops hos Tripadvisor