Sabre PR-foto.

Sabre rykker op i øverste NDC-liga

Det globale reservationssystem Sabre har nu også opnået IATA’s Level 3 indenfor New Distribution Capability (NDC).

Sabre er efter et andet globalt reservationssystem, Travelport (med Galileo og Worldspan), nu den anden GDS’er til at opnå Level 3 indenfor klargøringen til International Air Transport Associations NDC-certificering.

Sabre er kommet i hus med dette efter samarbejde med store globale partnere som flyselskaberne Finnair, Singapore Airlines og United Airlines samt erhvervsrejsebureauerne BCD Travel og American Express Travel & Lifestyle Services.

Til STANDBY.dk siger Director Client Management for BCD Travel i Danmark, Thomas Friis Rasmussen, at BCD i Danmark bruger reservationssystemet Amadeus, mens BCD i blandt andet USA benytter sig af Sabre.

Flere IATA-flyselskaber udruller i disse år NDC (New Distribution Capability)-konceptet, der blandt andet giver mulighed for at booke direkte hos flyselskaberne.

NDC er et stort område for de fleste i rejsebranchen – udover flyselskaber også travel managers, GDS’er (reservationssystemer som Amadeus, Sabre og Travelport) og leisure samt erhvervsrejsebureauer, der er samarbejdspartnere med travel managerne.

Det er IATA’s mål, at 20 procent af flyselskabernes globale ”indirect sales” – altså alt der ikke handles direkte hos flyselskaberne – i 2020 skal håndteres via NDC. Omkring 60 flyselskaber og teknologiselskaber er i dag NDC-certificerede.

Tæt samarbejde med partnerne
”At Sabre nu har IATA Level 3 certificering er endnu et vigtigt skridt i vores arbejde med at udvikle holistiske NDC-løsninger til vores samarbejdspartnere i rejsebranchen. Sammen vil vi demonstrere, at vi kan skabe ægte løsningsmodeller indenfor branchen,” siger Kathy Morgan, Sabre vice president for NDC.

“Vi er glade for at være en del af Sabres NDC-program, der arbejder med rejsebureauer og flyselskaber for at komme frem til de visioner, der er tænkt med NDC. Via NDC-løsningerne kan vi komme bredere ud til vores samarbejdspartnere,” siger Kalle Immonen, chef for distribution & revenue protection hos Finnair i pressemeddelelsen fra Sabre.

Sabre Corporation er en af den globale rejsebranches største teknologileverandører af alt fra software, data, mobil og distributionsløsninger. Sabres produkter bruges af hundredvis af flyselskaber verden over og et stort antal rejsebureauer og hoteller i mere end 160 lande.

Relaterede artikler:

Ny rejseteknologi giver mange udfordringer

Distributionssystem styrker sit NDC-team

Travelport får som første GDS højeste NDC-certificering