Hybridfærger fra Scandlines. Foto: Scandlines

Sælger dobbelt så mange billetter til vinterferien som i 2019

Snart rejser mange danskere på vinterferie, og det kan i den grad mærkes hos Scandlines, der har solgt det dobbelte antal færgebilletter i dagene op til vinterferien i forhold til 2019.

Uge 7 og uge 8 er vinterens store rejseuger, hvor et stort antal danskere starter bilen og kører nordpå til skidestinationer i Sverige eller Norge eller sydpå for at stå på ski i alperne.

Ved mange rejser sydpå har Scandlines en særlig opgave, da rederiet transporterer biler og passagerer fra Danmark til Tyskland via færgeruterne Gedser-Rostock og Rødby-Puttgarden. Og som altid får Scandlines travlt i dagene op til vinterferien. Men i år bliver der faktisk ekstra travlt i forhold til tidligere år.

Således oplyser Scandlines, at antallet af forudbestilte færgebilletter til dagene op til vinterferien er på det dobbelte sammenlignet med 2019. Dette vidner altså om, at danskerne i den grad er klar på ski og vinterferie.

Flere udsolgte afgange
Mange af afgangene fra Scandlines er faktisk helt udsolgte. På flere afgange mellem Gedser og Rostock den 10. og 11. februar 2023 er der slet ikke flere billetter at købe. Mellem Rødby og Puttgarden er flere afgange udsolgte den 10. om morgenen, sidst på eftermiddagen og først på aftenen. Generelt er færgerne fyldt godt op på turene til Tyskland, oplyses det.

”Vi anbefaler altid vores passagerer at booke forud – særligt på Gedser-Rostock, hvor der er afgang hver anden time. På Rødby-Puttgarden sejler vi hver halve time døgnet rundt, så der er altid en færge, der passer. Det bliver til over 60 afgange i døgnet,” siger kommunikationschef Anette Ustrup Svendsen fra Scandlines.

Med dette antal afgange har passagererne således masser af muligheder døgnet rundt for at komme til eller fra Tyskland, og der kan tjekkes ind helt frem til 15 minutter før afgang.

Scandlines havde flere end 38.000 afgange fordelt på syv færger på ruterne Rødby-Puttgarden og Gedser-Rostock i 2021. Antallet af passagerer på disse ruter var dette år over 3,6 millioner, mens der blev transporteret 950.000 biler og næsten 720.000 fragtenheder.

 

Relaterede artikler:

Nyt rotorsejl øger Scandlines’ brug af vindkraft

Scandlines bestiller miljøvenlig reservefærge

Tidligere lufthavnschef til tops hos Scandlines