Samtale fra den sorte boks

Det vakte stor bestyrtelse i Spanien, da det i går kom frem, at den argentinske tv-station Todo Noticias havde lavet en rekonstruktion af dialogen mellem piloterne i cockpittet på Spanair-flyet, umiddelbart inden det forulykkede under starten fra Barajas-lufthavnen i Madrid for en uge siden. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten i dag.

 

 

 

Ifølge tv-stationen udspillede der sig en hektisk dialog mellem piloterne på engelsk og spansk, efter at de havde opdaget et problem:

»Ild i motor. Kap benzintilførslen,« skulle den ene pilot have sagt. Den anden pilot skulle derefter have sagt: »OK, vi starter alligevel.« Andenpiloten skulle have svaret: »Opstigning positiv… åh Gud.« Piloten: »Jeg mister (kontrollen, red.) … mere pedal. Giv mig mere.« Så et brag, og endnu en gang piloten, der råbte: »Giv mig … «

 

 

Den rekonstruerede samtale, som angiveligt stammer fra flyets sorte boks, belaster piloten voldsomt, men de spanske myndigheder dementerer, at det drejer sig om en autentisk gengivelse.

 

Tv-stationen hævder, at dialogen stammer fra en højtstående kilde i det argentinske luftvåben, som muligvis har udarbejdet et teknisk responsum over ulykken. En undersøgelsesdommer gennemgik i går, om nogen, der har deltaget i de tekniske undersøgelser, kan have lækket oplysninger til tv-stationen. 

 

 

Repræsentanter for Spanair har over for de pårørende til ofrene nægtet at udlevere den sidste dialog fra cockpittet med den begrundelse, at det ville kunne forstyrre undersøgelserne.

 

Skrevet af Hanne Aaen Lassen

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.