En SAS-medarbejder fra hovedkontoret i Stockholm er blevet bortvist efter han blev anholdt på hovedkontoret af svensk politi i forbindelse med en narkosag. Arkivpressefoto fra svensk politi – uden tilknytning til den pågældende sag.

SAS afviser at narkoanholdt ansat var på chefniveau

Svensk politi har anholdt SAS-ansat på koncernens hovedkvarter. Svenske medier skriver, at personen var chef – SAS afviser dette og siger, at han ikke havde noget med flysikkerhed at gøre.

Det er svensk TV4 der har bragt historien om, at en nu bortvist SAS-medarbejder var blevet anholdt på SAS’ hovedkvarter i Frösundavik nord for Stockholm og sigtet for brug af et narkotisk middel.

Ifølge den svenske TV-station blev personen anholdt med en glaspibe, der bruges til at ryge metamfetamin og han var påvirket af stoffet. TV4 beskriver manden som ”chef,” SAS siger i en kommentar, at han var en almindelig ansat uden tilknytning til noget relateret til flysikkerhed.

Anholdelsen skete angiveligt sidste sommer, men er først kommer frem nu.

SAS udsender sjældne gang kommentarer til for eksempel nyhedsartikler, flyselskabet ikke er helt enig i eller hvor SAS synes, at der mangler en eller flere for SAS-relevante detaljer.

Når det sker, kommer det under overskriften ”SAS Comments,” og her skriver SAS nu om den pågældende sag: ”Angående medierapporteringen i TV4 om medarbejder anholdt med narkotika på arbejdspladsen.

SAS kommenterer ikke konkrete personalesager eller igangværende politiundersøgelser, men SAS kan bekræfte, at en medarbejder er blevet bortvist på grund af en lovovertrædelser.”

Sikkerhed har højeste prioritet
Videre hedder det fra SAS: ”I SAS er sikkerhed højeste prioritet og SAS har en striks nultolerance mod stoffer og alkoholpåvirkning i forbindelse med tjenestegøring.

Medarbejderen havde en administrativ stilling i SAS, uden personale- eller ledelsesansvar og havde ingen flyoperative arbejdsopgaver.

For alle medarbejdere som arbejder med flysikkerhed gælder det, at man skal have nul promille senest otte timer inden ens arbejde begynder. Der udføres rutinemæssige promilletest af politiet ifølge regler fastsat af Luftfartsverket (Trafikstyrelsen i Sverige, red)”

SAS tilføjer, at manden på tidspunktet for anholdelse ikke havde adgangskort til airside-området på Stockholms hovedlufthavn, Arlanda, men at personen tidligere har haft tilladelse til at opholde sig arbejdsmæssigt på dele af lufthavnens airside-område.

SAS skriver også, at alle nyansatte med arbejdsopgaver der kan have med flysikkerhed at gøre bliver alkohol- og narkotestet ved deres ansættelse.

Relaterede artikler:

Falsk rejsebureauagent snød for millioner

Røvere stjal bagage fra krydstogtpassagerer

Orgier med narkotika og sex på krydstogtskib