Sun-Air flyver primært ruteflyvning fra Billund, Aalborg og Aarhus – men har også ruter til og fra Tyskland. Her er den danske British Airways-partner i Hamborg Lufthavn, hvorfra det i januar åbnede ny indenrigsrute til sydtyske Friedrichshafen. Pressefoto: Hamborg Airport.

SAS-strejke giver flere passagerer hos Sun-Air

Efter SAS’ pilotstrejke brød ud i fredags er der kommet flere rejsende på danske Sun-Airs direkte ruter fra Billund til navnlig Manchester og Oslo samt fra Aarhus til Stockholm.

”Vi kan se stigninger, om end beskedne, på en række af vores ruter ud af Jylland – navnlig fra Billund til Manchester og Oslo samt fra Aarhus til Stockholm,” siger administrerende direktør Kristoffer Sundberg fra den danske British Airways-partner, Sun-Air, til STANDBY.dk

”Men da SAS jo har udliciteret blandt andet en række af sine jyske ruter til at være betjent af lavtlønnede irske og østeuropæiske flyselskaber, mærker vi ikke stor ekstra efterspørgsel ud af Jylland,” siger Kristoffer Sundberg og tilføjer:

”Bookingerne på nogle af vores ruter er dog steget nogle procent siden SAS-strejken begyndte. Passagererne vil jo gerne flyve med et selskab, hvor de er sikre på at komme frem til tiden.”

Billund Lufthavn er hovedbase for Sun-Air, som derfra har ruter til Düsseldorf, London City, Manchester og Oslo. Sun-Airs seneste rute åbnede i slutningen af sidste måned med betjening fra tyske Bremen til sydfranske Toulouse.

”Vi har ikke set store stigninger på vores rute fra Billund til London City på grund af SAS-strejken, men den går i forvejen rigtig godt – også efter British Airways har reduceret sin betjening fra London Heathrow til Billund,” siger Kristoffer Sundberg.

280.000 aflyste SAS-passagerer
Siden SAS’ pilotstrejke begyndte i fredags er der frem til i morgen, tirsdag, blevet aflyst 2.802 SAS-flyvninger, hvilket vil have berørt cirka 280.000 SAS-passagerer.

Fra de jyske lufthavne er der dog få driftsforstyrrelser, da trafikken drives af SAS’ fem eksterne produktionsselskaber. Det er de to irske CityJet og Scandinavian Airlines Ireland, estiske Regional Jet/Nordica, Flybe fra England og spanske Air Nostrum.

I oktober sidste år sagde SAS’ koncerndirektør for drift, Lars Sandahl Sørensen, til STANDBY.dk: ”Vores underleverandører står i dag for 15-20 procent af alle SAS-afgange og transporterer omkring fem millioner af SAS-koncernens cirka 30 millioner årlige flypassagerer.”

SAS flyver ikke med fuldt trafikprogram. Men fordi SAS’ eksterne produktionsselskaber blandt andet dækker det jyske marked, opretholder SAS en række flyvninger fra Billund til København, Oslo og Stockholm; fra Aarhus til København og Oslo samt fra Aalborg til København og Oslo.

Flyver med konstant overskud
Sun-Air omsatte i seneste regnskabsår for 465 millioner kroner og fik et overskud efter skat på 5,2 millioner kroner. I alt havde Sun-Air Aviation Group tæt på 164.000 passagerer i regnskabsåret 2017/18.

Selskabet har i øjeblikket en flåde på 28 fly, primært Dornier 328 jetfly med plads til 32 passagerer.

Relaterede artikler:

Erhvervsbureauer sure over lang ventetid hos SAS

Mange fejrede danske Sun-Air

33-årig ny adm. direktør i dansk flyselskab