Scandic, Danmarks største hotelkæde, modtog igen i år prisen for bedst til inklusion – fra prisoverrækkelsen i aftes i Cirkusbygningen ses forrest Scandics administrerende direktør Søren Faerber og HR-direktør Anne Mette Pedersen, med en masse kolleger. Foto: Scandic.

Scandic beholder særpris i Danmark

Danmarks største hotelkæde fastholdt igen i år prisen som bedst til inklusion ved Great Place To Works prisuddeling. Scandic har 115 nationaliteter blandt sine 2.000 ansatte i Danmark.

”Denne pris betyder noget særligt for os – for den rækker langt ud i samfundet og handler om, at vi tager ansvar, også for mennesker på nogle af kanterne i det danske samfund.”

Det siger kommunikationschef for Scandic Hotels i Danmark, Daniel Kirchhoff, til STANDBY.dk

Udtalelserne kommer efter Scandic tirsdag aften ligesom sidste år modtog prisen som Danmarks bedste arbejdsplads til inklusion (inddragelse i et fællesskab eller en sammenhæng, red)

Prisen var en af de der blev overrakt ved sammenkomsten tirsdag aften i Cirkusbygningen i København. Great Place to Work-priserne uddeles af analyse- og konsulentvirksomheden Great Place To Work, der opdeler en række af sine priser i tre kategorier, afhængig af virksomhedernes antal medarbejdere: fra 20-49, fra 50-499 og med over 500 ansatte.

Udover Great Place To Work står Foreningen Nydansker også bag kåringen af Scandic.

Til at tage imod Scandics inklusion-pris kom hotelkædens administrerende direktør i Danmark, Søren Faerber, på scenen sammen med personaledirektør Anne Mette Pedersen – plus en masse Scandic-kolleger.

115 nationaliteter
Det var andet år i træk, at Scandic modtog inklusion-prisen. Great Place To Work begrunder blandt andet valget med Scandics store fokus på en mangfoldig medarbejdersammensætning. Scandic har 115 nationaliteter i arbejdsstyrken på i alt 2.000 medarbejdere i Danmark på kædens foreløbig 27 danske hoteller.

”Vi er stolte over igen at få inklusionsprisen. Scandics kultur er bygget op om mantraet ’plads til alle’, og vi ser en mangfoldig medarbejdersammensætning som en stor gevinst og afgørende for vores succes. Det er glædeligt, at vores store fokus på inklusion, udvikling og trivsel anerkendes på denne måde,” siger Anne Mette Pedersen, Scandics HR-direktør i Danmark, i en pressemeddelelse.

Mange initiativer for kolleger med udenlandsk baggrund
Scandics initiativer overfor medarbejdere med udenlandsk baggrund tæller blandt andet krav til ledere om forståelse for at arbejde med forskellige nationaliteter igennem fokus på mangfoldighed og inklusion.

Videre tilbyder hotelkæden gratis danskundervisning i arbejdstiden til medarbejdere med behov for dette. Danskundervisningen skal forbedre kommunikationen i arbejdssammenhæng, ligesom den skal bidrage til en bedre indslusning i samfundet generelt.

Ligeledes har Scandics medarbejdere eksempelvis frit uniformvalg inklusive tørklæde, ligesom vagtplaner og personalemad tager hensyn til forskellige kulturelle traditioner.

Flere Scandic-hoteller på vej
Scandic får de kommende år flere nye hoteller i Danmark. I august i år genåbnede hotelkæden et udvidet og gennemrenoveret Scandic Falkoner.

Næste år åbner Scandic et 100-værelses hotel ved Nørreport Station i København. I 2021 slår hotelkæden dørene op for et nyt hotel ved Amager Strandpark og tæt på Københavns Lufthavn.

I 2022 åbner den samlede Scandic-koncerns største hotel, Scandic Spectrum, med 632 værelser på Kalvebod Brygge overfor det nuværende Marriott-hotel.

Og i 2024 åbner Scandic sit største hotel i Danmark uden for København – et hotel- og konferencecenter på Aarhus’ nye havneareal med omkring 500 værelser.

Totalt er Scandic ifølge egne oplysninger Nordens største hotelkæde med foreløbig 280 hoteller på 130 destinationer og i alt 57.000 værelser. Selskabet opererer i seks lande og har 18.000 medarbejdere.

Relaterede artikler:

Klar med direktør for nyt hotelkoncept i Danmark

Direktør klar til største hotel i Københavns Lufthavn

Rejsebranchen med til at sætte indsamlingsrekord