Sidste chance for airberlin

airberlins nye koncernchef, Stefan Pichler, under tirsdagens pressemøde.

airberlins nye koncernchef, Stefan Pichler.

Der er kun ’et skud i bøssen’ for at gennemføre en økonomisk turnaround for Tysklands næststørste flyselskab, fastslår selskabets nye CEO Stefan Pichler.

Flyselskabet, der er 29% ejet af mellemøstlige Etihad Airways har haft driftsunderskud i fire af de fem seneste år og udskiftet sin CEO fire gange de seneste tre år i kampen for at standse tabene og reducere gælden.

“Det er vores sidste chance. Vi skal klare det nu, for der bliver ikke en ny mulighed”, siger Stefan Pichler i et interview med Süddeutsche Zeitung.

airberlin opbyggede betydelig gæld i forbindelse med en række opkøb, som ifølge Stefan Pichler ikke var blevet tilstrækkeligt integreret, og at der er et uafviseligt behov for reducerede omkostninger for at være konkurrencedygtig.

Stefan Pichler er manden bag Fiji Airways turnaround inden han blev udpeget som CEO for airberlin i februar, og han er netop i færd med overvejelser om selskabets rutenet. Han har indført en ændret omsætningskontrol, som skal sikre en bedre balance mellem udbud og efterspørgsel på flyrejserne.

Han er hurtigt blevet kendt for at ’tale lige ud af posen’, og han opfordrer de ansatte til direkte af e-maile ham, hvis de har gode ideer til forbedringer. Han regner ikke med at skulle behøve yderligere finansiering i år, hvor han har lovet betydelige økonomiske forbedringer. Han forventer positive driftsresultater i 2016.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.