Branäs i Sverige, som mange kender for skibakker, har i år åbnet for sin første sommersæson nogensinde. Foto: Branäsgruppen.  

Skidestination åbner for sommerturister

Sveriges fjerdestørste skisportsområde, Branäs, har netop åbnet til sin første sommersæson. Der er investeret i nye aktiviteter for at få en helårsdestination for især børnefamilier.

Branäs vil som sommerdestination blandt andet byde på cykel- og vandrestier, padel, tennis, SUP (stand up paddle), kanosejlads og meget andet.

I Branäs’ første sommersæson nogensinde kan feriegæster nyde den svenske sommer og bruge de nye padel-tennisbaner, spiller diskgolf, kører på nylagte cykelstier eller sejler i kano eller SUP på Klarälven, skriver turismeorganisationen Visit Värmland i en pressemeddelelse.

Jenny Nohrén, markeds- og kommunikationsansvarlig hos Visit Värmland, siger:

“De seneste år er det blevet populært med aktiviteter som cykling, vandring, SUP og kajaksejlads på ferien, og derfor er det både en god og vigtig investering for Branäs netop nu at udvide med en sommersæson. Hos Visit Värmland ser vi det som en fantastisk tilføjelse til vores sommertilbud i Värmland.”

Ligesom vintersæsonen har sommersatsningen i Branäs stort familiefokus. Man kan tage kabelliften op til toppen, og cykle ned ad nye stier i forskellige sværhedsgrader. Er man til mindre action, kan man nøjes med at nyde en is på toppen hos Toppstugan og tage kabelliften ned igen eller gå ned ad bjerget.

Branäs har åbent hver dag i juli og de første to weekender i august.

Andre resorter
I området findes andre resorter i sommerperioden som Långberget. Her er der cykelmuligheder, vandrestier, kanosejlads eller elgsafari.

Värmland har blandt andet også museer om verdensberømte svenske personligheder som forfatteren Selma Lagerlöf og Alfred Nobel, dynamittens opfinder og indstifteren af Nobel-priserne.

Visit Värmland er turismeorganisationen for regionen Värmland i den vestlige del af Midtsverige. Värmland er den svenske region, län, sådan cirka mellem Oslo og Stockholm. Värmlands hovedby er Karlstad, der ligger ud til Sveriges største sø, Vänern.

Relaterede artikler:

Sverige får ny national cykelrute

Disse 15 lande topper danske turisters ønskeliste

Vestsverige klar med hundevenlig ferie