Scandic Hotels overtager The Mayor. (Foto: Scandic Hotels)

Skiftedag på The Mayor

Den 1. marts har Scandic Hotels officielt overtaget det aarhusianske hotel The Mayor, som man drev i perioden fra 1999 til 2014.

Det 162-værelser store The Mayor hotel i Aarhus er tilbage i Scandic-porteføljen. Tidligere hed hotellet Scandic Aarhus Plaza, men da driftsaftalen skulle forlænges i 2014 kunne parterne ikke blive enige, hvorefter driften blev overtaget af et andet selskab.

Nu er der i stedet blevet indgået en 20-årig lejeaftale med ejendomsindehaveren Evars Hoteller, og hotellet skal nu som Scandic The Mayor supplere Scandic Aarhus City og Scandic Aarhus Vest. I 2022 åbner Scandic desuden et kæmpemæssigt hotel- og konferencecenter på Aarhus Havn, og overtagelsen af The Mayor sker som et led i Scandic’ strategiske satsning i Aarhus.

Bidrager positivt til byens udvikling
“Vi er rigtig glade for at være tilbage på The Mayor, og vi ser frem til at byde gæster velkommen hos os. Aarhus er et stort satsningsområde for Scandic, og vi så en flot udvikling her i løbet af 2017. Vi har nu tre hoteller i byen, og om bare få år står vores storstilede hotel- og konferencecenter på Aarhus Havn færdigt,” siger Jens Mathiesen, administrerende direktør i Scandic.

Ifølge Jens Mathiesen glæder Scandic sig over at bidrage til udviklingen i Aarhus, særligt i forbindelse med lokal jobskabelse, hvor Scandic forventer, at skulle bruge op mod 200 nye medarbejdere til det nye Aarhus Havn-projekt.

Også hos VisitAarhus, der er Aarhus’ officielle turistorganisation, udtrykkes der stor glæde over, at Scandic fortsætter sin satsning i byen.

“Vi er glade for, at Scandic endnu en gang vælger at udvide kapaciteten i Aarhus med overtagelsen af The Mayor. Det er helt afgørende for Aarhus’ udvikling at have et attraktivt tilbud, når det gælder overnatning samt møde- og konferencefaciliteter. Det bidrager Scandic positivt til,” siger Peer H. Kristensen, direktør i VisitAarhus.

Peer H. Kristensen slår samtidig fast, at man hos VisitAarhus mærker, hvordan interessen for byen er blevet endnu større i kølvandet på titlen som europæisk kulturhovedstad. Derfor er det også, ifølge Peer H. Kristensen, glædeligt, at en stor aktør som Scandic satser med nye hoteller i byen.

Fokus på social bæredygtighed
Scandic er Nordens største hotelkæde med 280 hoteller og i alt 55.000 værelser. Selskabet opererer i seks lande og har 16.000 medarbejdere.

I Aarhus beskæftiger Scandic i dag godt 200 medarbejdere i Aarhus. Hotelkæden arbejder dedikeret med miljø og social bæredygtighed. I 2017 blev Scandic kåret som ‘Danmarks bedste arbejdsplads’, og blandt andet var de to Aarhus-hoteller, Scandic Aarhus Vest og Scandic Aarhus City, de første i kæden til, i samarbejde med AOF, at tilbyde gratis danskundervisning i arbejdstiden til medarbejdere med behov for dette.

 

Relaterede artikler:

Scandic tilbage på hotel i Aarhus

The Mayor Hotel i Aarhus opgraderes

The Mayor Hotel i Best Western

Plaza Hotel i Aarhus bliver Mayor Hotel&Eatery