Slotsrekord og Kina-besøg

0

Frederiksborg_Slot_i_solTURISME: Aldrig har der været så mange besøgende på Frederiksborg Slot som i år – og kinesiske turister har hjulpet godt til.

Fredag eftermiddag kunne gæst nr. 258.810 gå ind i Det Nationalhistoriske Museum Frederiksborg Slot i Hillerød, skriver Frederiksborg Amts Avis. Det var samtidig rekord. Den gamle rekord er fra 1972 og blev lige akkurat slået, mens der endnu er to måneder tilbage af i år.

Museumsdirektør Mette Skovgaard siger, at hun glæder sig over at få et større udenlandsk publikum. Især er der kommet mange kinesere for at se slottet og høre om Danmarkshistorien.

”Vi har arbejdet meget i Kina og sammen med kineserne. De lavede udstilling i Hillerød i 2012, og et kinesisk tv-hold har været på besøg, ligesom der har været en stor reportage i et kinesisk modemagasin om dronningens kjoler,” siger hun til avisen.

”I det hele taget har der været en stor vækst i år,” fastslår Mette Skovgaard.

Om det har noget med det dårlige juli vejr at gøre, eller mere interesse generelt bl.a. fra danske turister, har museet ingen oversigt over. Men antallet af udenlandske turister både med og uden kinesere er i hvert fald vokset.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz