Solskinsøen skal være vinterdestination

Turisterne skal fremover også holde ferie på Bornholm i vintermånederne, og det skal et nyt initiativ fra Bornholm Hotels være med til at sikre.

Bornholm, Bornholm, Bornholm, du’ min dejlige ferieø’.

Mange danskere har formentlig på et eller andet tidspunkt hørt Ib Mossins sang i filmen Far til fire på Bornholm fra 1959. Den populære solskinsø i Østersøen er særligt attraktiv blandt turisterne i sommerperioden, men fremover skal øen også tiltrække danskere i de koldeste måneder.

Et nye initiativ fra Bornholm Hotels skal danne grundlag for, at øen har turister året rundt. Øen har årligt 600.000 turister fra ind- og udland. Cirka halvdelen af dem besøger Bornholm i løbet af blot seks uger hen over sommerferien.

Også smuk om vinteren
For at lette trykket på den bornholmske turisme i sommerperioden har øens turismeaktører arbejdet på at finde en løsning på at forlænge turistsæsonen.

Det har betydet, at Bornholm Hotels indledningsvis har besluttet at holde helårsåbent af henholdsvis Griffen Hotel & Wellness og Den Bornholmske Diamantspa, så turisterne kan forkæle sig selv året rundt.

”Der er ingen grund til, at Bornholm udelukkende tager imod turister i sommerhalvåret, for øen er smuk og rå på en helt anden måde om vinteren. Forestil dig en gåtur i snevejr på Dueodde eller på Hammerknuden og så hjem at blive forkælet i spaen bagefter,” siger Trine Richter, der er direktør i Bornholm Hotels.

Halvering af pris på færgebilletter
Tanken er blandt andet, at man kan tilbyde en endnu mere eksklusiv oplevelse af Bornholm. Der er desuden opbakning til det nye initiativ fra højeste politiske sted på solskinsøen.

”Vi har i mange år ønsket at forlænge turismesæsonen, og nu har vi alle tiders mulighed. I løbet af 2018 bliver priserne på færgebilletter til Bornholm nedsat med 51 procent uden for højsæsonen. Når øens hoteller nu også støtter op på denne måde, er forudsætningerne i langt højere grad end tidligere til stede for at skabe en ø, der fungerer helt året rundt, og hvor der er arbejdspladser året rundt,” fortæller Winni Grosbøll (S), der er Bornholms borgmester.

Fredensborg Badehotel, Hotel GSH og Griffen Hotel & Wellness, der alle ligger i Rønne, har tidligere fusioneret og fremstår i dag under navnet Bornholm Hotels, der er kommet med det nye initiativ.

To af hotellerne er i 2017 blevet totalrenoveret. Fredensborg Badehotel fremstår som et moderne hotel med egen badebro og med et skønt view over Østersøen, mens Griffen Hotel & Wellness sætter alt ind på den gode velvære-oplevelse. Begge hoteller er blevet indrettet af Pernille Bülow, der også kendes for sit glas- og smykkedesign.

 

Relaterede artikler:

Ikke en sommer uden en snak om vinterturisme på Bornholm

For lidt vinterturisme på Bornholm

Bornholmske hoteller i nyt samarbejde