Southwest fyrer kaptajn efter uheldig landing

southwest-737-laguardiaSouthwest Airlines har fyret kaptajnen på den Boeing 737, som i juli landede med næsehjulet først og derfor kollapsede i New Yorks LaGuardia-lufthavn.

“Efter vores interne undersøgelse er overstået af hændelsen med Flight 345, er flyets kaptajn blevet opsagt, mens styrmanden skal have yderligere træning,” siger en talsmand for Southwest til Reuters.

Southwest er USAs – og verdens – næststørste flyselskab, sidste år havde det 112,2 mio. passagerer – kun overgået af Delta Air Lines med 116,7 mio. passagerer.

USAs havarikommission, National Transportation Safety Board, har også undersøgt havariet, hvor ni ombordværende kom lettere til skade. NTSB sagde i august, at en medvirkende faktor til hændelsen var, at flyets piloter skiftede ansvarsområde kort før landingen den 22. juli. Da flyet var blot lidt over 100 meter over jorden, overtog kaptajnen flyvningen, mens styrmanden i stedet overvågede instrumenterne, lød det i rapporten fra NTSB.

Flyet, der var startet i Tennessees hovedstad, Nashville, landede på næsehjulet, som ikke er designet til at klare den store vægt. Derfor kollapsede flyet, da næsehjulene røg af.

Den nu fyrede kaptajn har været hos Southwest i over ti år, heraf de seneste seks som kaptajn – han har over 12.000 flyvetimer bag sig, heraf 7.900 på Boeing B737ere. Styrmanden har været ansat hos Southwest i 18 måneder og har samlet 5.200 flyvetimer.