Tyskland har som rejselande mange skønne steder. Det er der fokus på ved kommende stor tysk turistmesse i København for rejsebranchen. Arkivfoto: Rheinland-Pfalz Tourismus.

Tyskland som rejseland midt i København

Med over 30 tyske udstillere indbyder Tysk Turist Information 23. oktober rejsebranchen til stor workshop i København med inspiration til navnlig ferie- og MICE-arrangører.

Den store officielle årlige tyske Nord Europa Workshop afvikles igen i år i København. Denne gang i Blox, Dansk Arkitektur Center, der ligger på Christians Brygge sådan cirka mellem Langebro og Det kongelige Bibliotek. Her er hele rejsebranchen velkommen til workshoppen tirsdag den 23. oktober mellem klokken 9 og 17.

Ved det store arrangement kan rejsebureauer og MICE-arrangører møde over 30 tyske regioner, destinationer og hoteller fra hele Tyskland.

”Der er også robotten Pepper, der er workshoppens maskot. Der ligger et meget stort potentiale for robotteknik i turist og rejsebranchen, og Pepper har taget nogle venner med, der kan forklare mere om dette,” siger turistchef Bo Schou Lauridsen, Regional Manager Nord Ost Europa hos Tysk Turist Information, Deutsche Zentrale für Tourismus.

”Tyskland er en skattekiste tæt på Danmark, der er rejselandet Tysklands 7. største marked,” siger Bo Schou Lauridsen til STANDBY.dk og fortsætter:

”Tyskland er danskernes foretrukne rejseland med en markedsandel på 27 procent af alle danske rejsende. Sidste år var der 1,5 millioner registrerede danske ankomster i Tyskland, hvor danskerne havde 3,4 millioner overnatninger.”

Hovedparten af danskerne, omkring 70 procent, kører i egen bil til Tyskland, fulgt af busrejser, fly og tog. De fire regioner, danskerne besøger mest i Tyskland er Slesvig-Holsten, Berlin, Hamborg og Niedersachsen, regionen syd for Hamborg med blandt andet Harzen.

30 procent billigere
”Mange danskere kører gennem Tyskland på vej til Sydeuropa, men Tyskland har så meget at byde på, at der er rigeligt til at stoppe og opleve dette store land,” siger Bo Schou Lauridsen og tilføjer:

”Det kan være alt fra Mosel-Rhinen området med masser af god vin, mad og overnatning på flotte hoteller og slotte i nærheden af blandt andet Rüdesheim; i nordtyske Bremen kan man besøge Mercedes-fabrikken og kører på en forhindringsbane, hvilket også er muligt i Autostadt i Folkevognsbyen Wolfsburg. Der er også det gamle Østtyskland på vejen mod Berlin, hvor man ude i de mindre byer kan opleve denne del af Tyskland – eller hvorfor ikke en fodboldkamp i Bundesligaen. Der er danske landsholdsspillere på flere Bundesliga-hold.”

Prisniveauet er omkring 30 procent lavere i Tyskland sammenlignet med Danmark, siger turistchefen: ”Der er penge at spare for ferierejsende, eller firmaer som sender medarbejdere til events syd for grænsen,” siger Bo Schou Lauridsen.

Tysk Turist Information markedsfører i Danmark blandt andet kortere rejser til det nordlige Tyskland via hjemmesiden: EinSmuttur.dk

Vigtig workshop
Den årlige tyske Nord Europa Workshop for rejsebranchen i de nordiske lande har eksisteret i over 30 år og er et vigtigt omdrejningspunkt for nye ideer til rejsekatalogerne og for at skabe kontakter og forretningsforbindelser med tyske turismeleverandører.

Hele rejsebranchen er velkommen til den tyske workshop i København – turistchef Bo Schou Lauridsen vil dog gerne have tilmelding til: bo.lauridsen@germany.travel – her kan der også stilles spørgsmål til blandt andet workshoppen.

Relaterede artikler:

Tyskland overhaler Italien som danskernes feriefavorit

Lufthansa tager toget

Spanien fortsat danskernes favorit som ferieland

Stor forskel på færdselsbøder i Europa